10e Grand - Prix Ten Boer weer een groot succes!

Zaterdag 18 januari 2020.

Er zijn toernooien waar onze clubleden heel graag naar toe gaan. In ons verslag Schiermonnikoog staat een top vier. Het Grand Prix Ten Boer, welke vandaag werd gespeeld staat daarbij. De reden is eigenlijk heel simpel, een goede organisatie, leuke randactiviteiten, goede speellocatie, ruime en gratis parkeerplaatsen en het allerbelangrijkste een goede sfeer. In Ten Boer weten ze alle facetten van een GP toernooi tot bijna perfectie uit te voeren. Toen ik even na half 1 het Buurhoes binnenliep waren de organisatoren nog bezig met de laatste puntjes op de i te zetten. Je merkt dan al dat "team Roelof" het weer prima voor elkaar heeft. In Ten Boer is het enige nadeel dat het aantal deelnemers een maximum van 94 heeft. Op de locatie kunnen er simpelweg mede ook vanwege de veiligheid niet in. Dat maximum werd na openstellen van het toernooi al snel gehaald. Er kwamen zelfs kinderen op de wachtlijst te staan. Een goede tip aan alle organisaties van GP toernooien: neem de uitslagen over op een groot score bord zoals ze in Ten Boer al jaren doen. Kinderen en ouders hoeven dan niet te kijken bij de wedstrijdleiders naar de standen in de groepen.

Groep H alle beker naar de gele shirts!

Onder de 93, deelnemers (eentje viel eraf) 15 Paardensprongers. In de A groep die in een apart zaaltje zaten speelden drie Hoogkerkers: Aron, Elliot en van de Matadoren Sono. In deze sterk bezette groep zat ook de plaatselijk favoriet Daan Noordenbos die dit toernooi de voorgaande twee jaren won. Elliot had bepaald niet zijn dag. De enige score was tegen Sander Wage met een remise. De rest van de partijen gingen verloren. Aron speelde de eerste ronde tegen Daan en had voor een stunt kunnen zorgen (rating 1124 tegen 2101). In de partij had hij een duidelijk voordeel maar wist dat niet over de eindstreep te trekken. In de vier volgende partijen won Aron van Elliot en speelde ook tegen Sander Wage remise. Beide Hoogkerkers haalden het podium dus niet. De derde Hoogkerker Sono lukte dat ook niet. Met twee punten werd hij vierde, maar was wel de beste Hoogkerker, hij won van Elliot en Aron. Daan kwam overigens in nog een partij goed weg maar won voor de derde keer het toernooi, en hij mag de wisselbeker houden. Gefeliciteerd!


In groep B ( samen met de groepen C en D ook in een aparte zaal) was Eli Alia veruit de laagste rating houdster met 887 punten. Dat deerde haar niet om een aantal stevige winstpartijen op haar naam te schrijven tegen ratinghouders 1074, 907, 1021 en 1016. De vier punten die ze daarmee won leverde helaas op onderling resultaat een vierde plaats op. Jammer dat je met zo'n goed gespeeld toernooi niet op het podium komt! Mara met de gewonnen punten is ze op weg naar de magische 1000 grens! In groep C was ook Ruben de laagste in rating. Hij kwam tot een score van 1.5 punten wat nauwelijks ratingverlies oplevert.


Vanaf de groep E werd in de grote zaal gespeeld. Hier zaten de meeste clubgenoten. Mehran en Hedde speelden in groep E. Hedde scoorde drie punten o.a. winst tegen Mehran en winst tegen de hoogste rating houder in de groep. Met drie punten kwam hij een puntje te kort om een beker te winnen. Mehran zijn rating is de laatste tijd lekker omhoog gegaan. Het was duidelijk wennen om tegen wat betere spelers te spelen. Slechts een gewonnen partij vandaag maar we zien hem duidelijk beter worden! In groep F had Casper ook de laagste aanvangsrating. maar het zat hier wat dichter bij elkaar. Met drie gewonnen partijen net geen podium voor Casper. In deze groep miste een speler zodat er zes ronden werden gespeeld.

In de G groep heersten de dames Dagmar en Imara. Beiden verloren slechts een partij (Imara van Dagmar) en Imara speelde nog een keer remise. Dagmar won de groep en Imara werd op onderling resultaat 2e. Leuk om te zien dat ze elkaar in het schaken echt gevonden hebben als vriendinnen! David werd met drie punten vijfde in deze groep. Tegen de dames was er voor hem vandaag geen eer te behalen. Groep H werd een 1,2,3 tje voor onze clubleden Matei, Simon en Ties. Matei die soms moeite heeft met verlies tijdens een toernooi had daar vandaag geen last van. Hij verloor allen van Ties dus de eerste plaats. Simon werd tweede met een half punt minder (een remise en verlies tegen Matei). Knap derde werd Ties die we steeds verder progressie zien maken met 5 punten.

Sebastian had in groep I zijn dag niet. Met twee gewonnen partijen tegen hogere ratinghouders, knap gedaan, werd hij vijfde, De laatste Paardenspronger vinden we terug in groep J waar Melle een heel goed toernooi speelde. Drie gewonnen partijen en een remise was goed voor de derde plaats. Een superblij Melle zien we op bovenstaande foto tijdens de prijsuitreiking!


Dank aan de organisatoren voor een geweldige schaak middag in Ten Boer, we hebben er weer van genoten. Tussenstand GP Ten Boer - SC de Paardensprong Jeugdtoernooi 10 - 10.


Link naar foto's van Ten Boer in ons fotoboek.

0 keer bekeken

Contact

Clubmiddag: vrijdagmiddag 16:15 - 17:30 

Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh

Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB, Groningen

Jeugdleider: Ronald van Nimwegen

Email: a.r.vannimwegen@hetnet.nl

Tel: 06-10039868 

KvK: 56506058

Iban: NL23 INGB 0000 708870

t.n.v. SC de Paardensprong 

Sponsoren

© Sc de Paardensprong

sklogo-matte.png