2e Plaats Paardensprong team Crazy House, Staunton wint weer.

Bijgewerkt: mei 7

Dinsdag 5 mei 2020.

Bevrijdingsdag 2020 zullen we niet gauw vergeten. Devies net als afgelopen weken in coronatijd "blijf zoveel mogelijk binnen". Daarom op deze feestdag drie teambattles, om 11.00, 16.00 en 19.00 uur.


De derde en laatste match van vandaag was een spannende maar niet voor de eerste plaats. Daarvoor was het team met topscoorder Arjan weer te goed. Het ging om de strijd voor de plaatsen 2 t/m 4 tussen Aurich, het online schaakteam en onze Paardensprongers. Helaas was de match qua deelnemers wat matig bezet. Zijn veel spelers een beetje online moe? Misschien, we verlangen allemaal weer achter een echt schaakbord te zitten met een echt gezicht tegenover je. Hopelijk kan dat snel weer als de maatregelen worden versoepeld en de buurtcentra weer open gaan. Tijdens de match sloten nog wat spelers aan waarmee het aantal deelnemers op 27 kwam. Zoals gezegd het ging om de plaatsen 2 t/m 4.

Aan het begin van de match liep de achterstand van ons team ten opzichte van de concurrenten op maar toen we dubbele punten gingen scoren werd de achterstand weggewerkt. Tot op het laatst bleef het spannend, met een puntje voor op de online schaakcompetitie, maar in de laatste twee minuten werden er geen punten meer gescoord. Daarmee werd ons team tweede met als topscoorders Dagmar en Lars. Hulde ook voor Noud die geen punten scoorde maar wel meedeed in de battle, hopelijk met veel plezier. Opvallend is de goede score van SC Aurich, met drie spelers wisten ze 47 punten te scoren. Bij de Schaakouders was Hieke lange tijd alleen en kreeg toen ze een punt of 12 binnen had gelukkig wat hulp. Alle uitslagen zijn verwerkt wat opgeteld onderstaand eindklassement geeft, met felicitaties voor SG Staunton! Zaterdagavond is er weer een grote teambattle om 19.00 uur en niet vergeten het Noordelijk Online Jeugd Kampioenschap (NOJK) Geef je snel op via de NOSBO site!


Staunton wint met overmacht 2e match standaard schaak 5 +


De tweede match van de dag was standaard schaak 5 + 5. Hieraan deden ook mee Moira Domtoren uit Utrecht, SK Deurne (België), Promotie Zoetermeer en Spijkenisse. Onder de 55 deelnemers waren er slecht zes spelers van onze club. wat natuurlijk wat invloed heeft op de stand want de score van de beste zeven spelers bepaald de eindstand. SG Staunton was veruit de beste mede door de enorme score van Arjan.

In de top drie allemaal spelers van Staunton. Onze topscoorders waren Aron 12 (100% score), Dagmar 11 en Berend 9 punten. Straks om 19.00 uur de laatste match: Crazyhouse!


1e Bevrijdingsdag teambattle prooi voor Staunton


Om 11.00 uur werd de eerste tammatch gespeeld met de schaakvariant Chess960.

Dit is een variant op het schaakspel waarbij de stukken, behalve de pionnen, in een andere begin opstelling staan. Aan openingskennis heb je niets maar schaakvaardigheden zijn des te belangrijker.

Vijf teams stonden op de startlijst waarvan een team afhakte met slechts 1 speler. In het eerste half uur liepen de teams van de online schaakcompetitie en SG Staunton behoorlijk uit op ons team maar het team liep snel in door de dubbele punten van Pieter en Lars. De eindsprint was niet genoeg om Staunton in te halen maar de online schakers werden wel verdreven van de tweede plaats. Pieter werd topscoorder van ons team met 19 punten. Om 16.00 uur wordt de volgende battle gespeeld met negen teams in de startblokken: normaal schaken 5 + 5. De derde battle Crazyhouse begint om 19.00 uur. In deze variant van het schaakspel krijg je elk stuk wat je slaat terug in je eigen kleur. Deze geslagen stukken mag je later in plaats van een zet op het bord zetten. Je mag daarmee ook schaak of mat geven. pionnen mogen niet op het promotieveld worden gezet. De punten van alle battles worden bij elkaar opgeteld tot een eindklassement.

Op de site van Staunton kan je ook een verslag lezen.

0 keer bekeken

Contact

Clubmiddag: vrijdagmiddag 16:15 - 17:30 

Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh

Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB, Groningen

Jeugdleider: Ronald van Nimwegen

Email: a.r.vannimwegen@hetnet.nl

Tel: 06-10039868 

KvK: 56506058

Iban: NL23 INGB 0000 708870

t.n.v. SC de Paardensprong 

Sponsoren

© Sc de Paardensprong

sklogo-matte.png