top of page

2e Plaats Carlijn op NK C meisjes! Feestelijk ontvangst op Schiermonnikoog.

Bijgewerkt op: 8 mei

Zaterdag 6 mei 2023.

Vandaag stond in Almelo de laatste ronde van het NJSK op het programma. Carlijn was na de winst gisteren op clubgenote Eli Alia een van de favorieten voor de nationale titel C meisjes. Samen met Fleur Westerhof stond ze bovenaan met vijf punten uit zes partijen.

Foto Toernooi site.

In de laatste ronde won Carlijn vlug en zonder problemen haar partij en moest ze lang wachten op de uitslag van de partij van Fleur. Fleur had geluk dat haar tegenstander in de partij wat verkeerde keuzes maakte dus volgde er een barrage tussen de meiden. In de eerste partij ging Carlijn door de vlag met speeltempo 5+3. In de tweede partij zocht Carlijn volop de aanval maar verloor een toren die klem kwam te zitten tussen de zwarte pionnen.

Foto fam. Hagen

Jammer maar Carlijn kan terug zien op een uitstekend toernooi. Als zesde geplaatst op basis van rating en twee worden, super! Let ook even op haar W-we + 2.84 ongekend hoog! Bij de Paardensprong girls meer succes vandaag. Eli Alia won haar laatste partij en werd 5e met 4 punten. Imara verloor, maar is nog D speler en haar PJK kampioenschap volgt nog in het Hemelvaart weekend. Met twee punten werd ze laatste maar het was voor haar een toernooi om te leren. Ze kan nog twee jaar meedoen in deze categorie. Eindelijk winst voor Dagmar bij de B meisjes na 5 remises. Zij sluit het toernooi af met een 50% score, 3.5 uit zeven. Goed gedaan! Martijn Hardeman hield op de NOSBO site een dagelijks verslag bij. Leuk om van alle NOSBO leden terug te lezen hoe ze het deze week gedaan hebben. Het was een lang en intensief toernooi!

De barrage gaat van start voor het Nederlands kampioenschap. Foto: Sjoerd


Thuis op Schiermonnikoog wachtte Carlijn een feestelijke ontvangst met burgemeester Ineke van Gent en kinderburgemeester Annelie Visser. Natuurlijk ook thuis een mega spandoek.

Foto's fam. HagenBarrage partijen

Eindstanden NJSK


186 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page