top of page

Vier bekers op GP Bolsward.

Zaterdag 21 januari 2023.

Zoals we al jaren gewend zijn worden de Friese Grand - Prix toernooien altijd in de wintermaanden gespeeld. Vandaag stond de een na laatste Friese GP op de kalender. Dit keer was Bolsward de speel locatie. Schaakclub Westergoo organiseerde in het Gebouw het Convent hun GP toernooi waar 68 deelnemers op af kwamen. Dit aantal was, net als voorgaande toernooien, een flink aantal. Uitverkocht zoals voorgaande toernooien en die voor komende zaterdag in Leeuwarden, was het niet maar ver boven het geschatte aantal.

Het toernooi verliep, zoals ik van veel kanten hoorde, behoorlijk chaotisch. Een van de oorzaken, het niet tegelijk laten beginnen van de groepen. Dat is wachten op heel veel lawaai in de speelzaal met in en uit lopende kinderen en ouders en het nodige lawaai tijdens de indelingen. Ook de prijsuitreiking was niet vlekkeloos, heel lastig om leuke foto's te maken van de winnaars. Ook op dit toernooi weer een mooi aantal Paardensprongers onder de deelnemers.

In de A groep die qua rating flink bezet was kwamen Eli Alia en Dagmar niet verder dan een puntje. Hun onderlinge duel eindigde in winst voor Eli Alia. Maurits in de B groep scoorde 50% wat net niet genoeg was voor het podium. Met 3.5 punten werd hij vierde. Deen is de laatste weken goed bezig. In de C groep was het vandaag ook weer raak met een eerste plek op het podium. Op onderling resultaat werd Deen met 5.5 punten (ook winst tegen broer Abe) eerste in de groep. Zijn broer Abe werd slechts 6e en heeft nog niet de goede vorm te pakken.

In groep E drie Paardensprongers die alle drie niet op het podium kwamen. Gideon was als hoogste ratinghouder in de groep geplaatst maar had niet echt zijn dag. Hij won van Sven en speelde remise tegen Wart. De drie punten leverde slechts een gedeelde 6e plaats op. Sven eindigde met hetzelfde aantal punten op de zevende plaats. Wart wist ook te winnen van Sven en scoorde een half puntje meer dan Gideon, In de eindstand vinden we hem terug op de 5e plaats

De tweeling Tobias en Hannah blijven maar prijzen winnen. Vandaag speelde Tobias in groep G en Hannah in groep H. Beiden scoorden 5 punten maar de podiumplaats was wel verschillend. Hannah werd twee op onderling resultaat, voor Tobias was dit precies andersom. Tobias Is de leiding wel kwijt in het GP klassement maar een tweede plaats op dit moment is natuurlijk een super resultaat! Zus Hannah staat ook in de top 10 op de 8e plaats.

Tot slot naar groep I. In deze groep werd Joas, met nog niet zoveel toernooien achter zijn naam, heel knap derde. Joas won drie partijen en speelde twee keer remise.

Plaats een, twee, en drie. Allemaal leerlingen van het Palet in Groningen. Samen op de achterbank weer terug naar Groningen. Is vast gezellig geweest!


Dank aan de ouders van Sven en de moeder van Tobias en Hannah voor de foto's!


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page