6e Plaats Paardensprong team in battle nieuwe opzet. Update links naar meer verslagen!

Bijgewerkt: mei 27

Zaterdag 23 mei 2020.

Iedere zaterdag spelen we in een teambattle op Lichess waaraan steeds meer teams aan mee gaan doen. Het maximum aantal teams in de battle is tien. Dat aantal was vorige week bereikt dus gaan we nu verder in twee groepen waar wekelijks promotie en degradatie voor de bovenste en onderste teams de battle nog interessanter maakt. Het speeltempo is ook gewijzigd. De zeven + zeven van vorige week bleek toch niet ideaal te zijn. Veel matches duurden te lang en partijen aan het einde van de battle waren toen de tijd voor het toernooi over was nog niet uitgespeeld, dus geen score. Het nieuwe tempo is zeven + drie voor het eerste uur en drie + drie voor het laatste half uur. In dat laatste half uur kunnen veel punten worden gescoord.

In de A groep deden 75 speler mee. Jeugd NL vervangt het online competitie team. Jeugd NL bestaat uit spelers van clubs die nog geen Lichess team hebben en spelers die geen lid zijn van een schaakclub. Ons team was iets kleiner dan vorige week met acht spelers. Het eerste uur zaten de team redelijke dicht bij elkaar. Het Paardenspong team begon goed te scoren toen Berend wat later bij het team kwam en een spannende strijd ontstond in het laatste half uur. De teams van Staunton, Moira Domtoren en Jeugd NL liepen toen snel uit naar een niet meer in te halen voorsprong. Ons team was vol in gevecht voor de vierde plaats. Het team van LSG Leiden werd ingehaald maar de schaakouders wisten in de laatste minuut ons team te passeren. Daarmee werd het team zesde. Leuk in de eindstand: Pieter werd topscoorder van het Paardensprong team en zijn vader Frans bij de schaakouders!

In de B groep deden 35 spelers mee waarmee het totaal aantal spelers weer een record opleverde: 110! De B groep is nog niet compleet. Een aantal teams waren de dag voor het toernooi benaderd en wilden wel meedoen, maar de tijd voor de teamleiders om spelers te mobiliseren bleek tekort. In de volgende battle zien we ze vast met veel spelers terug. RSR Ivoren Toren uit Rotterdam scoorde de meeste punten voor de Kemmer Combinatie uit Haarlem. De volgende twee edities worden gespeeld op zondagavond. De teambattles worden georganiseerd tot de zomervakantie.

Op diverse site's staan berichten over deze batlle:

LSG Leiden

Messemaker

Promotie Zoetermeer

SG Staunton

RSR Ivoren Toren

32 keer bekeken

Contact

Clubmiddag: vrijdagmiddag 16:15 - 17:30 

Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh

Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB, Groningen

Jeugdleider: Ronald van Nimwegen

Email: a.r.vannimwegen@hetnet.nl

Tel: 06-10039868 

KvK: 56506058

Iban: NL23 INGB 0000 708870

t.n.v. SC de Paardensprong 

Sponsoren

© Sc de Paardensprong

sklogo-matte.png