Aurich: bekers voor Imara en Elliot

Zondag 15 december 2019.

Slechts zes schakers uit het NOSBO gebied deden vandaag mee methet jeugd toernooi in de Finkenburg Schule te Aurich. Dat kwam mede door te toch wat slechte planning voor dit leuke toernooi. Voor velen van ons is de periode tussen St. Nicolaas en Kerst best druk en om op zondag om half negen vertrekken is ook niet uitnodigend. Ook voor de Duitse spelers was de datum niet gelukkig, de zaterdag ervoor werd in Lingen (bij Emmen de grens over) ook een jeugdtoernooi georganiseerd. Aurich trok vandaag bijna 40 deelnemers, in Lingen het dubbele aantal. Voor het volgende toernooi in Aurich wordt gekeken of men daar later kan beginnen dan 10 uur in de ochtend, wat voor Duitse toernooien gebruikelijk is.

In de U12 (twaalf jaar en jonger) groep won Elliot vijf van de zeven partijen. Tijdens de prijsuitreiking die eerder was dan de andere groepen kreeg Elliot de beker mee voor de tweee plaats. Maar op de site jugendserie.de zien we zijn score terug op de derde plaats. Daar is iets misgegaan. Maar toch een mooi resultaat voor Elliot.

Imara, Matei en Boaz deden mee in de grote groep (22 deelnemers) U10. Tien jaar en jonger. Voor aanvang van het toernooi kreeg deze groep nog een spoedcursus spelregels van het schaken. Leuk dat ze dit doen om het geheugen van de jonge schakers nog even op te frissen.

Voor Matei was het zijn tweede toernooi in drie dagen. Na zijn succesvolle partij in Hoogeveen vrijdagavond in de NJC competitie scoorde Matei vandaag 4 punten uit zeven partijen die op Zwitsers waren ingedeeld. Goed voor de 11e plaats in de groep.

Boaz won twee keer en speelde een keer remise. Met 3.5 punten eindigde hij in de middenmoot.

Imara won vorige jaar een beker als beste meisje in de groep. Vandaag lukte het haar weer. Met vier punten werd zij meisjes kampioen in de U8 die was samengevoegd met de U10 groep. Bij de veteranen die waren samengevoegd met de U14 en U16 werd haar vader na ik meen 9 speelronden keurig vierde.

Het wederom leuke toernooi was om kwart over vier afgelopen. Hopen dat ze in Aurich op hun volgende toernooi wat later beginnen. Ze trekken dan zeker meer Nederlandse deelnemers. Op de groepsfoto staan ook Ten Boer spelers Maurijn en Joachim. Maurijn werd 3e in de U10 groep met 5 punten. Een mooi resultaat voor de NL delegatie met 50% bekerscore. Dank aan Rene, Nils en hun staf voor een leuke dag in Aurich!

0 keer bekeken

Contact

Clubmiddag: vrijdagmiddag 16:15 - 17:30 

Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh

Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB, Groningen

Jeugdleider: Ronald van Nimwegen

Email: a.r.vannimwegen@hetnet.nl

Tel: 06-10039868 

KvK: 56506058

Iban: NL23 INGB 0000 708870

t.n.v. SC de Paardensprong 

Sponsoren

© Sc de Paardensprong

sklogo-matte.png