• Ronald van Nimwegen

Azadeh en Lisa NOSBO meisjeskampioen, Steph derde.

Zondag 30 mei 2021.

Vanmiddag is het persoonlijke jeugd kampioenschap (PJK) voor de jongste categorieën F, G en H gespeeld. Het door Martijn Hardeman georganiseerde toernooi deden slechts in totaal acht kinderen mee. Dat bewijst wel weer dat online spelen onder de jongste groepen niet populair is. Hopelijk volgend seizoen weer achter een echt bord.

De helft van de deelnemers kwam uit in de categorie H, wat best opvallend is want normaal gesproken zijn de 6 jarigen en jonger de kleinste groep op een PJK. Ons jongste clublid Azadeh was het enige meisje dus vooraf al de nieuwe NOSBO kampioene. Ze scoorde geen punten maar heeft vast wel weer het een en ander geleerd.

Steph is ook nog maar net clublid en leert best snel. Wel een punt voor ons als trainers om hem beter te maken in zijn openingen. Op de foto ziet dat er een beetje vreemd uit. Steph won de partijen tegen clubgenoten Azadeh en Lisa. Twee punten was goed voor de derde plaats bij de H'tjes dus een beker verdiend!

In de F categorie slechts twee deelnemers. Lisa was het enige meisje dus al meteen NOSBO kampioene. Lisa won een partij tegen Azadeh.

Zowel Lisa als Azadeh hebben zich geplaatst voor het NK F/G/H online op 19 juni.

Met zo weinig deelnemers wel een leuk gevolg: alle kinderen hebben op dit PJK een beker gewonnen. Deze worden hopelijk voor de zomervakantie, als het mag met de Corona maatregelen, uitgereikt.

Dank aan Martijn Hardeman voor de organisatie.

31 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven