Beker: Berend, Pieter en Gianluca door naar de halve finale!

Vrijdag 14 februari 2020.

Op de vrijdag voor een vakantie spelen we altijd in de bekercompetitie. Dus vandaag geen speelronde in de interne competitie derde periode. Voordat de kwartfinale in de beker kon beginnen stond er een laatste vlugger partij open tussen Menko en Gianluca in de achtste finale. Deze werd door Gianluca met wat geluk gewonnen.

Daarna konden de kwartfinalisten los voor de partijen. Pieter wist zich met een winst en remise tegen Rogier te plaatsen voor de halve finale. Speeltijd werd overigens door de spelers zelf bepaald op 15 minuten + 5 seconden per zet. Ook door is Berend, hij won 2x van Lars die vorige week, als team twee speler op bord 1 in de NJC nog won van Aron. Jip en Aron speelden door een lange partij maar een keer tegen elkaar. De partij werd gewonnen door Aron. De tweede partij spelen we op de eerste clubmiddag in maart. De meest verrassende uitslag kwam opnieuw van Ginaluca. De twee reguliere partijen eindigde in een gelijke stand. In het vluggeren won Gianluca twee keer. Daarmee gaat hij als grote verrassing door naar de halve finale! De halve finale wordt op de clubmiddag voor de meivakantie gespeeld, uiteraard na loting.

Geen competitie dus voor de andere clubleden. In de groepjes zochten de trainers naar een eigen invulling. Matei maakte zijn examen stap 2 en Charlotte voor stap 1. Ze gaan op de post, met hopelijk hun diploma op de eerste clubmiddag in maart.

Dankzij Jozias Hillenkamp van 468 Innovation kunnen we de nieuwe DGT Centaur schaakcomputer lenen. In de groep van Sake Jan mochten de kinderen met deze nieuwe computer spelen. Een leuke en leerzame ervaring voor de kinderen. We gaan deze computer nog wat vaker inzetten in de trainingsgroepjes dit jaar. Op ons toernooi op 29 februari kunnen de deelnemende kinderen ook tegen deze geweldige computer spelen!

0 keer bekeken

Contact

Clubmiddag: vrijdagmiddag 16:15 - 17:30 

Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh

Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB, Groningen

Jeugdleider: Ronald van Nimwegen

Email: a.r.vannimwegen@hetnet.nl

Tel: 06-10039868 

KvK: 56506058

Iban: NL23 INGB 0000 708870

t.n.v. SC de Paardensprong 

Sponsoren

© Sc de Paardensprong

sklogo-matte.png