top of page

Beker: loten voor, en spelen in de achtste finale.

Vrijdag 16 december 2022.

Het was vanmiddag de laatste clubmiddag van het jaar 2022. Op de clubmiddag voor een vakantie spelen we altijd in onze bekercompetitie. Het was eerst loten wie tegen wie zou gaan spelen. Dagmar mocht de namen uit de loting balletjes halen, Eli Alia de nummers waar de spelers terecht zouden komen en Tom deed de plakbandjes voor het scorebord.

Niet alle clubleden die zich geplaatst hadden voor deze achtste finale waren aanwezig. Zij kunnen hun partijen volgend jaar inhalen: Dagmar - Matei, Jorn - Berend en Elliot - Boaz.

Speeltijd op de klok in deze ronde is 15 minuten per persoon zonder tijd toevoeging. Spelers spelen twee keer tegen elkaar, met wit en met zwart. Eli Alia won via de online verbinding op Lichess twee keer van Carlijn. De broers David en Simon maakten geen fouten. Beide wonnen hun partijen tegen Gideon en Hedde. Het meest spannend was de partij tussen Kaj en Melle. Melle had de eerste partij verloren en stond gewonnen in de tweede. De zwarte koning van Kaj was opgejaagd naar H4. Melle had keurig zijn koning in het centrum met een toren voorsprong. In het centrum had Melle pionnen kunnen afruilen waardoor hij een vrijpion zou krijgen. Andere mogelijkheid was zijn toren te offeren voor de h pion van Kaj. In tijdnood zag Melle deze opties niet. Met een paar verkeerde beslissingen van Melle wist Kaj toch zijn h pion naar het promotieveld te duwen. Jammer Melle, maar Kaj is naar de laatste acht. Mehran trof Charlotte bij de loting maar zij is op dit moment geen clublid meer. Dus gaat Mehran reglementair verder in de bekercompetitie. In januari halen we de bekerduels in. Op de vrijdag voor de voorjaarsvakantie gaan we verder spelen in de kwart finale. Maar eerst gaan we weer loten!

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Vrijdag 1 december 2023. We al even bezig met de 2e periode in de interne competitie. Vandaag kregen de winnaars van de eerste periode hun beker uitgereikt. In de koningsdivisie werd David periode kam

bottom of page