Bekercompetitie van start.

Vrijdag oktober 2021.

Vanmiddag zijn we begonnen met de bekercompetitie. Aan het begin van het seizoen is een voorronde gespeeld om op 32 deelnemers te komen. Degenen die in de voorronde waren uitgeschakeld kregen les in de kleine zaal. De bekercompetitie is een knock out systeem waarbij we loten wie tegen wie speelt. Iedereen kan elkaar dus treffen wat de loting extra spannend maakt. Er worden twee partijen gespeeld 1x met wit en 1x met zwart. Tijd op de klok 15 minuten. De een gelijke eindstand worden vluggerpartijen gespeeld om de winnaar te bepalen. Matei en Mehran mochten de loting verrichten en er kwamen meteen toppartijen uit de lotingsballetjes.

De bekercompetitie loopt het hele seizoen en in tegenstelling tot de interne competitie kan je hier wel je partij inhalen mits we een afmelding van je hebben ontvangen. Van Aron, Kaj en Edgar ontvingen we deze op tijd dus hun partijen waaronder de topper Aron - Eli Alia worden op een later moment ingehaald. Rogier was niet aanwezig en van hem hadden we geen bericht ontvangen dus zijn tegenstandster Carlijn gaat door naar de laatste 16. 32 Namen in de balletjes en dan tref je je broer, dat overkwam Casper en Melle. Melle had in de eerste partij winstkansen maar zijn oudere broer trok toch twee keer aan het langste eind. Nog een topper tussen twee spelers in de koningsdivisie was Elliot tegen Lars. Lars had bepaald niet zijn dag. Twee keer was Elliot de sterkste en gaat door naar de laatste 16. Drie matches eindigden in een gelijk spel dus vluggeren Viaan won twee keer van Ruben, Mehran twee keer van Simon en Sebastiaan was in de vluggerpartijen beter dan Julian.

De andere uitslagen:

Dagmar - Mattias 2 - 0

Noud - Hedde 0.5 - 1.5

David - Berend 0 - 2

Boaz - Matei 0 - 2

Jorn - Charlotte 2 - 0

Pieter - Imara 2 - 0

Jip - Pim 2 - 0

Nog te spelen: Aron - Eli Alia, Maurits - Edgar en Kaj - Noe

De bekercompetitie telt ook mee voor het talentenklassement. Win je in de normale partijen je match dan verdien je drie punten. Bij gelijke stand voor vluggeren krijgen beide spelers een punt. Winst na vluggeren levert dus dan ene punt op.

Op vrijdag 17 december spelen we verder in de bekercompetitie. Na loting volgen de partijen onder de laatste 16.

36 weergaven0 opmerkingen