Bekerloting levert meteen mooie affiches op.

Vrijdag 9 oktober 2010.

We zijn vanmiddag begonnen met de loting en spelen in de bekercompetitie. Vanuit de voorronde zijn een aantal spelers uit de beginnersgroep doorgestroomd naar het hoofdtoernooi. De laatste partij uit de voorronde werd ook gespeeld. Lars W. won van Noud. De laatste 32 spelers worden per speelronde gehalveerd zodat we een finale krijgen tussen twee spelers en een strijd om de derde plaats. Een open loting levert altijd gespannen koppies op want tegen wie ga je spelen. Het leuke is ook dat we met nummers werken zodat het lang kan duren voor je tegenstander bekend is en sommigen weten precies welke namen er al uit de lotingsballetjes zijn gekomen.

Onder de 32 geplaatste spelers waren acht afwezigen. Die werden tijdens de loting allemaal gekoppeld aan spelers die wel aanwezig waren, dus veel matches konden niet gespeeld worden. Deze en tweede partijen die open staan halen we later in tijdens de clubmiddag. We spelen deze ronde met 15 minuten per persoon per partij. Bij gelijke eindstand wordt het vluggeren. Matei en Elliot plaatsten zich voor de laatste 16 door met 2 - 0 te winnen van Matthias en Edgar. Spannender was de match tussen Ties en Simon. Beiden wonnen hun partij waarna het vluggeren werd. Ook met minder tijd op de klok werd het 1 - 1. De beslissing viel in de vijfde partij. Toen won Ties met zwart zijn partij. Lars W. kon na zijn overwinning op Noud meteen achter het bord tegen Mehran, die duidelijk een maatje te groot was voor Lars 0 - 2. Jorn is ook door naar de volgende ronde. Tegen Sebastiaan werd het vrij eenvoudig 2 - 0.

Eli Alia treft vaak sterke tegenstanders in de beker. De afgelopen twee seizoenen werd ze in de eerste ronde uitgeschakeld. Ook de loting dit seizoen leverde een sterke tegenstander op: Rogier. Een partij werd gespeeld omdat Rogier later op de club was. Eli Alia won de partij maar het is nog niet gedaan. Dit is ook het geval in de strijd tussen Pieter en Lars. Pieter wist de eerste partij te winnen. Wordt dus ook vervolgd. Aron had en lastige middag tegen Kaj. De eerste partij won Aron maar de tweede was voor Kaj. Het vluggeren is nog nieuw voor Kaj. Hij verloor beide partijen maar als nieuw clublid heeft Kaj het heel goed gedaan. Er staan nog meer mooie partijen op het programma, zie competitie > beker op de site. Na de partijen van vanmiddag is er meteen geloot voor de laatste 16. De paringen staan ook vermeld op de site. Uiteraard hoeden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen in het bekertoernooi.

26 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven