Carlijn NOSBO meisjeskampioen Cat. C

Bijgewerkt op: 25 apr.

Zaterdag 23 april 2022

Op 12 maart werd het NOSBO PJK in de categorie C gespeeld. Destijds eindigde drie meisjes met een gelijk aantal punten op de eerste plaats. De reglementen schrijven dan een barrage voor. Door gebrek aan tijd konden de beslissende partijen niet gespeeld worden. Vandaag lukte het wel, mede omdat Schiermonnikoogster Carlijn op het vaste land was, tijdens het NOSBO persoonlijk FGH kampioenschap.

Voordat de jongste categorieën in de grote zaal aan hun toernooi begonnen werd er geloot wie in de eerste ronde met wit zou gaan spelen. Carlijn trof de witte pion dus zij kon met die kleur beginnen tegen Elisa Oostinga van SC Ten Boer. Het werd een spannende partij waar er voor beiden winstmogelijkheden lagen. Mat in drie leek voor de Ten Boerster de partij te kunnen beslissen maar Carlijn probeerde daar iets aan te doen door haar pion naar het promotieveld te schuiven om de vijandelijke dame weg te jagen. Zover kwam het niet. Elisa haar tijd was om dus winst voor Carlijn.

In de tweede partij tegen Imara speelde Carlijn met zwart. Toen ik de kleine zaal binnen kwam was Imara in tijdnood. Zij had nog een kleine minuut op de klok terwijl Carlijn er nog bijna tien had. Op dit niveau hoef je niet te raden wat er gebeurt. Met zo weinig tijd ging Imara door de klok. Waar kwam dit tijdverschil vandaan? Imara was in het begin van de partij vergeten de klok in te drukken. Met de tweede winst van Carlijn was de driekamp al gespeeld. Carlijn in NOSBO kampioene in de categorie C en heeft zich tijdens het online kwalificatie toernooi geplaatst voor het NK. Gefeliciteerd. De partij tussen Elisa en Imara werd nog gespeeld maar na een aantal zetten werd remise overeengekomen.
0 weergaven0 opmerkingen