Competitie begonnen, FM Jonas Hilwerda versterkt trainersteam!

Vrijdag 10 september 2021.

Vanmiddag zijn we begonnen met de interne competitie. De opzet is gelijk aan vorig jaar. We spelen vier perioden van zeven ronden. Na de laatste ronde promoveren de beste twee spelers uit de dame en toren divisie naar de konings en dame divisie. Uit de konings en dame divisie degraderen de onderste twee spelers naar de dame en toren divisie. Er degraderen geen spelers in de torendivisie. In de loperdivisie speelt iedereen een keer tegen elkaar. De winnaar van elke periode promoveert naar de torendivisie. De periodekampioenen in alle divisies verdienen een beker. De periodekampioenen in de koningsdivisie spelen tegen elkaar om het clubkampioenschap.

Als je niet kunt komen op de clubmiddag en we hebben een afmelding van je ontvangen dan krijg je een bye, dus een half punt. Hebben we geen afmelding ontvangen dan krijg je een 0 in de betreffende speelronde. We gaan ook het talentenklassement weer opstarten. Bij winst in de competitie en beker verdien je drie punten, remise levert 1 punt op. Doe je mee met een toernooi dan krijg je vijf punten. Win je op een toernooi een beker dan komen daar nog drie punten bij. Degene met de meeste punten is aan het einde van het seizoen "talent van het jaar".


Met het groeien van het aantal clubleden zijn we blij dat de 18 jarige FM Jonas HIlwerda ons trainersteam komt versterken. Jonas werd op ongeveer 6 jarige leeftijd lid van onze club en heeft de basis voor zijn Fide Meester titel bij ons gelegd. Een van de hoogtepunten, op jonge leeftijd, uit Jonas zijn schaak carrière was in 2013 in Naaldwijk waar hij met het SC de Paardensprongteam op meesterlijke wijze de nationale titel bij de E teams veroverde. Jonas gaat nu samen met Martijn de kinderen in de koningsdivisie training geven wat een kleine verandering inhoud. Omdat Jonas vanwege zijn studie pas om 16.45 uur in de Hunzeborgh kan zijn gaat de koningsdivisie eerst competitie spelen en krijgen de kinderen daarna training. Jonas welkom bij onze club!

0 weergaven0 opmerkingen