Competitie: Simon en Menko promoveren.

Vrijdag 18 oktober 2019.

In de competitie is vanmiddag de zesde en voorlaatste ronde gespeeld. In de toren divisie won koploper Simon van Edgar en blijft dus ongeslagen. Simon promoveert naar de dame divisie, maar of hij periodekampioen wordt is afwachten. Matei volgt hem op 1 punt na winst tegen Dagmar. Matei houdt zicht op de periodetitel en promotie. Dagmar, op de derde plaats heeft nog een kleine kans als Matei de winst in de laatste ronde laat liggen.

In de dame divisie is Ate, die vaak afwezig is geweest gedegradeerd naar de toren divisie. Wie ook naar de toren divisie gaat is nog spannend. Het lijkt te gaan tussen Marcus, Jonathan en Casper. Menko won zijn 6e partij tegen Ties en is gepromoveerd naar de konings divisie. Menko is nog geen periodekampioen want hij staat een half punt voor de Lars die van Imara won. Voor beiden is promotie wel aanstaande want de nummer drie Berend, na gewonnen te hebben van Gianluca, heeft een punt achterstand. In de koningsdivisie speelden Elliot, Pieter en Aron op school een simultaan tegen Eelke de Boer, Aron kwam nog wel op de clubmiddag, Pieter en Elliot niet. Volgens de reglementen speel je dan niet, dus kan je niet scoren. Aron kreeg het punt, ingedeeld tegen Pieter dus cadeau. Dat gold ook voor Jip die tegen Elliot moest spelen. Pieter, met 5 punten, blijft koploper met een half punt voorsprong op Aron. Jarne en Jip staan daar weer een half punt achter en hebben nog een hele kleine kans om de periode te winnen en een plaats te verdienen voor de halve finale. Tom staat in deze divisie laatste maar heeft nog wel kans om degradatie naar de dame divisie te ontlopen. Mede kandidaten zijn Ruben, Jorn en Mehran. Rogier en Hedde lijken veilig om in periode twee ook weer te spelen in de konings divisie.

In de beker won Jip zijn tweede partij van Elia Alia en is door naar de laatste 16. Op 1 november speelt Boaz nog tegen Aron en moeten Jorn en Simon nog vluggeren, dan zijn alle namen voor de volgende ronde bekend.

Alle uitslagen en standen staan op de site bij uitslagen > competitie en beker.

0 keer bekeken

Contact

Clubmiddag: vrijdagmiddag 16:15 - 17:30 

Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh

Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB, Groningen

Jeugdleider: Ronald van Nimwegen

Email: a.r.vannimwegen@hetnet.nl

Tel: 06-10039868 

KvK: 56506058

Iban: NL23 INGB 0000 708870

t.n.v. SC de Paardensprong 

Sponsoren

© Sc de Paardensprong

sklogo-matte.png