Competities zijn begonnen!

Vrijdag 11 september 2020.

De eerste clubmiddagen van het nieuwe seizoen zijn vaak de drukste. Nieuwe kinderen inpassen in de trainingsgroepjes, competities indelen en de start van de Grote Clubactie. Vorig seizoen zijn een paar kinderen gestopt maar we hebben veel nieuwe aanwas waardoor we nu helemaal vol zitten. Twee nieuwe kinderen mochten we vanmiddag begroeten. Sebastiaan die twee jaar les kreeg op het Palet en Julian kwam een kijkje nemen en wordt vast clublid. Hij krijgt op de Kloostertuin in Assen les van Martijn Hardeman. Onderstaande foto laat zien dat de grote zaal Hunzeborgh bijna te klein is voor de club.

We starten de bekercompetitie met een voorronde om op 32 kinderen te komen waar in elke ronde de helft afvalt. 25 Kinderen zijn geplaatst op basis van de competitie uitslag van vorig seizoen. De namen van 14 kinderen zaten vanmiddag in de lotingsballetjes, behalve de echte beginners die nog geen volledige partij kunnen spelen. De zeven winnaars plaatsen zich voor de laatste 32. De uitslagen:

Lukas - Pim 0 - 1

Sebastiaan - Illias 1 - 0

Sebastian - Lisa 1 - 0

Julian - Robin 0 - 1

Charlotte - Bram 0 - 1

Noud - Lars W (nog niet gespeeld)

Tim - Edgar (nog niet gespeeld)

Over twee weken loten we verder in de beker en spelen we de eerste ronde de vrijdag voor de herfstvakantie.

In de interne competitie een aantal wijzigingen. Er komt dit seizoen een loperdivisie bij met beginnende schakers. Deze groep met tien deelnemers speelt een volledige competitie, dus niet Zwitsers. De winnaar promoveert naar de torendivisie die ook tien deelnemers telt maar wel Zwitsers speelt. Vanuit de torendivisie degradeert niemand. Na iedere periode wordt het aantal spelers in de torendivisie dus groter. Verder zijn de promotie en degradatie regels het zelfde als vorig seizoen. De beste twee uit de toren- en damedivisie promoveren en de onderste twee uit de konings- en damedivisie degraderen. We spelen weer vier perioden van zeven ronden. Nieuw is (door Corona en verkoudheidsklachten) dat er in de toren- en damedivisie twee keer een bye (dus een half punt) mag worden opgenomen. Behalve in ronde zes en zeven. In alle divisies geldt dat als je je niet hebt afgemeld je niet wordt ingedeeld in de speelronde.

Kinderen van basisschool het Palet gezamenlijk op weg naar de club (foto Eline)


De koningsdivisie is de belangrijkste want vanuit deze divisie komt de clubkampioen. Nieuw is dat spelers in deze divisie bij afwezigheid online op Lichess hun partij mogen inhalen voor de volgende clubmiddag. Afspraak is dat degene die afwezig is via de koningsapp. afspreekt met zijn/haar tegenstander. De uitslag moet voor de volgende clubmiddag bij ons binnen zijn.

Voor alle divisies zijn er in iedere periode weer bekers te winnen voor de periodekampioenen. Binnenkort komen de uitslagen en standen op de site.

Het talentenklassement is ook begonnen. Winst in de beker en competitie levert drie punten op, een remise is goed voor een punt.
26 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven