top of page

D team naar de NK finale, C team doet goede zaken in Amsterdam!

Zaterdag 30 september 2023.

Het seizoen is nog maar net begonnen, maar vorige week was er al het eerste succes. Het E team plaatste zich voor de finale, op 11 november, in Muiderberg. Vandaag was het D team in Hoogkerk aan de beurt in de halve finale en het C team speelde ronde 3 en 4 in Amsterdam. Voor het D team zou het een spannende dag worden. Van de 16 teams gaan er maar zes door naar de finale op 9 december in Leiden. Vorig jaar miste het team de finale wat mede kwam door het aantal speelronden en de pech tegen bijna alle topteams te hebben gespeeld. Tijdens een KNSB vergadering werd een tijdje geleden besloten dat er een ronde bij zou komen. De vijf ronden van vorig jaar leverde een soort loterij op, met zes ronden moest het allemaal eerlijker gaan verlopen. De nutteloze pauze van een uur werd gelukkig met de ronde extra uit het programma gehaald.

Net als vorig jaar speelde in het team Imara, Maurits, Simon en Mehran, maar met een verschil. Imara zat nu op bord een en Maurits op twee. Dat was vorig jaar omgekeerd. Het beloofde een spannende dag te worden want op basis van de opgegeven spelers was onze gemiddelde teamrating zesde op de plaatsingslijst. Vorige week mochten de teamleiders niet dicht bij de borden komen. Vandaag gelukkig wel want we willen natuurlijk wel wat zien van de partijen. En bij een remise aanbod hoeft een speler, terwijl zijn klok loopt niet op zoek naar zijn teamleider.

In de eerste ronde werd, zoals verwacht, vrij eenvoudig gewonnen van Castricum. Imara, deze week ziek geweest, verloor haar partij op het zware eerste bord. In ronde twee moest het team meteen al tegen de topfavoriet met de gemiddeld hoogste teamrating Zuckertort uit Amstelveen. Op alle borden werd gestreden voor wat ze waard waren maar helaas het werd een 0 - 4 verlies. Voordeel was natuurlijk wel, deze hebben we in ieder geval gehad. Almere en Minerva uit Hengelo waren in ronde drie en vier geen partij voor onze geelhemden. Tegen Almere stonden we een half puntje af op het eerste bord en Minerva naam twee remises mee op de eerste twee borden. Je ziet dan ook hoe belangrijk de borden drie en vier zijn. Daar scoorden Simon en Mehran er flink op los.

Na deze ronde stonden we waar we wilden, in de top zes maar er moesten na twee ronden gespeeld worden. In de vijfde ronde troffen we een tegenstander die we eigenlijk niet wilden hebben. Stadgenoot SG Staunton. In de NOSBO/FSB kwalificatie wonnen we met 3 - 1 van dit team. Het werd voor het team de slechtste ronde van de dag, tenminste qua spel. Er werd te slordig en te snel gespeeld waardoor we genoegen moesten nemen met een 1 - 3 verlies. Mehran was de enige die een bordpunt wist binnen te slepen. Maar ja, zo'n ronde heb je er altijd tussen. Een blik op de ranglijst leerde dat we met een zesde plaats op dat moment, een goed resultaat moesten halen in de laatste ronde. Verlies zou dodelijk zijn en met een remise konden teams onder ons er ook overheen. Natuurlijk zouden we, net als de teams boven ons, een topteam treffen en dat gebeurde ook: Philidor Leeuwarden, een heel sterk team waar wij, maar ook onze tegenstander, niet blij mee waren.

Waar het etaleren van het talent in het team in de vorige ronde tegen Staunton uitbleef, lieten ze het nu wel zien. Simon was als eerste klaar met winst op bord drie en Maurits zette het team even later op een 2 - 0 voorsprong. In ieder geval was 1 matchpunt binnen maar een blik bij de borden van de concurrentie leerde dat dit waarschijnlijk niet genoeg was. Twee concurrenten voor de top zes, de Kennemer Combinatie en Almere hadden een voorsprong genomen. Ik liet Mehran remise aanbieden maar dit werd natuurlijk geweigerd. Na een kwartiertje had Mehran het voor elkaar, met een heel blij gezicht kwam hij de kantine binnen, gewonnen! Imara maakte het succes van het team met een remise compleet. Wat een spanning in de laatste ronde! Met acht match en 14 bordpunten werd het team derde, op naar Leiden! Daar kan het team gezien de uitslagen in de andere halve finale gespeeld ook in Leiden misschien wel vijf gaan spelen We gaan het zien maar vandaag hebben we ons zeer verdienstelijk geplaatst! Topscoorder in het team is Mehran met 5 uit zes, Simon vier, Maurits 3.5 en Imara 1.5 punten. Op de NOSBO site natuurlijk een mooi verslag! SG Staunton is het tweede NOSBO team in de landelijke finale.

Alle uitslagen en standen. halve finale Hoogkerk

Uitslagen en standen halve finale Leiden.


Voor het C team stond vandaag de tweede speeldag op het programma. Vergeleken met vorige week, toen het team al om 6 uur op Groningen CS stond, mocht het team wat langer uitslapen. Om zeven uur stapte het team in de trein voor een lange speeldag in Amsterdam. Imara en Maurits waren vorige week van de partij. Omdat ze vandaag in de Meesterklasse D speelden een andere opstelling. Kaj was vorige week als invaller mee naar Delft. Nu kon hij plaats nemen achter het bord. Gideon, net D speler, mocht voor het eerst met de "grote jongens" meedoen. Voor zijn ontwikkeling natuurlijk een enorme goede zet. Het team speelde in de volgende opstelling: David, Carlijn, Kaj en Gideon. Eerste van de twee tegenstanders vandaag de Cirkel uit Ede.

David speelde op het eerste bord remise. De andere drie borden werden door ons gewonnen. Het Arnhemse ASV was de tegenstander in de vierde ronde. In deze ronde wonnen David en Carlijn. Gideon zorgde met een remise dat beide matchpunten meegingen naar Groningen. In de tussenstand is het team opgeklommen naar de zesde plaats met nog vier ronden verspreid over twee speelden te gaan. Op 11 november in Delft en 9 december in Amstelveen.


Uitslagen en stand in de Meesterklasse C68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page