Dagmar bekerwinnares seizoen 2021-2022

Vrijdag 1 juli 2022.

Vanmiddag zijn de laatste partijen gespeeld in de bekercompetitie. Twee partijen en eventueel vluggeren moesten beslissen wie derde zou gaan worden en wie de wisselbeker zou gaan winnen als bekerkampioen.

Berend en Mehran speelden om kwart voor vier in de kleine zaal. De eerste partij eindigde in remise. Later in de middag mochten ze hun tweede partij in het kantoor van de Hunzeborgh spelen. Berend was dit maal de sterkste en wint de derde plaats.


De finale ging tussen Jip en Dagmar. Ook zij starten met hun partijen om kwart voor vier in het kantoor waar ze rustig konden spelen. Dagmar won beide partijen van Jip en is het eerste meisje in onze clubgeschiedenis die een van de twee competities wint. Gefeliciteerd!


Dat een meisje een titel wint is niet zo verwonderlijk. We hebben met o.a. Eli Alia, Carlijn, Imara en Dagmar veel meer meiden op de club dan in het verleden. Op nationaal niveau presteren ze ook beter dan onze jongens. Een mooie ontwikkeling voor het schaken bij onze club!

De afgelopen weken hebben we een snelschaak toernooi georganiseerd waarin vandaag de laatste drie ronden zijn gespeeld. Niet iedereen heeft alle ronden gespeeld door o.a. afwezigheid maar het was een leuk toernooitje met Maurits als winnaar. De eindstand:0 weergaven0 opmerkingen