David, Berend en Pieter periodekampioenen.

Vrijdag 10 januari 2020.

De laatste ronde in de interne competitie is vanmiddag gespeeld. In de voorbeschouwing op de site hebben jullie de kansen van verschillende spelers kunnen lezen. De ontknoping:

In de torendivisie stonden David en Dagmar bovenaan en zij maakten geen fouten. David won van Charlotte en Dagmar was te sterk voor Bram die nog een klein kansje had. David is periodekampioen met 6 punten. Samen met Dagmar, zij scoorde 5.5 punten, gaan zij in periode drie in de damedivisie spelen. Opmerkelijk is het periodekampioenschap van David, nog maar heel kort lid van onze club.

In de damedivisie moest Berend winnen om het periodekampioenschap binnen te halen. Dat lukte heel snel in de partij tegen Casper. Binnen een paar minuten had Berend het voor elkaar. Tom was ook een van de favorieten om te promoveren maar het ging mis tegen Simon. Tom verloor deze partij waarmee Simon op 5 punten kwam en de tweede plaats + promotie voor zeker stelde. Sebastian was niet aanwezig vanmiddag, Hij eindigt op de voorlaatste plaats dus nieuwe kansen in de torendivisie. Dat geld ook voor Jonathan, hij verloor de partij van Gianluca en gaat ook met de laatste plaats verder spelen de de torendivisie.


In de koningsdivisie waren vier spelers afwezig. Dat leverde met een Zwitserse indeling een andere indeling op dan van te voren gedacht. De topper tussen Pieter en Jip bleef uit want beiden moesten met zwart spelen. In overleg met alle spelers werd besloten dat we geen geforceerde paring zouden maken en de indeling gewoon zouden spelen. Onderaan het klassement stonden Hedde en Mehran die beiden afwezig waren. De competitie kent geen inhaalmomenten dus beide spelers zien we in de derde periode terug in de damedivisie. Lars speelde zich veilig door verrassend te winnen van Aron. In de top van het klassement ging het periodekampioenschap tussen Jip en Pieter. Jip had alleen kans op de titel als Pieter zou verliezen. Jip won zijn partij tegen Jarne maar even daarvoor ronde Pieter zijn partij met winst af tegen Ruben. Pieter is met het periodekampioenschap geplaatst voor de halve finale. Volgende week gaat periode drie van start en krijgen de periodekampioen hun beker. In de bekercompetitie was er wel succes voor Jip. Hij won twee keer van Robin en gaat door naar de achtste finale.

0 keer bekeken

Contact

Clubmiddag: vrijdagmiddag 16:15 - 17:30 

Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh

Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB, Groningen

Jeugdleider: Ronald van Nimwegen

Email: a.r.vannimwegen@hetnet.nl

Tel: 06-10039868 

KvK: 56506058

Iban: NL23 INGB 0000 708870

t.n.v. SC de Paardensprong 

Sponsoren

© Sc de Paardensprong

sklogo-matte.png