top of page

David winnaar slot Grand - Prix in Hoogkerk.

Bijgewerkt op: 17 jun.

Zondag 9 juni 2024.

In het Dorpshuis in Hoogkerk werd vandaag de laatste van de in totaal 15 Grand - Prix toernooien verdeeld over het FSB en NOSBO gebeid gespeeld. Naast de prijzen voor de groepswinnaars werd er nog volop gestreden voor het eindklassement waar de beste 10 GP deelnemers mooie bekers konden verdienen en natuurlijk de wisselbeker voor de winnaar. Vanuit onze club heel wat deelnemers met een verrassende Grand - Prix zege voor David.

Laten we beginnen vanuit de laagste groepen. In groep K vielen twee spelers uit waardoor er slechts vijf speelronden op het programma stonden. Floris wist er drie te winnen en speelde een keer remise. Met 3.5 punten werd Floris derde. Een groepje hoger haalde Benthe met 2.5 punten het podium niet. Wel succes voor Azadeh die een goed toernooi speelde. Met vier punten werd ze gedeeld eerste. De barrage verloor ze helaas met een herdersmatje tegen een tegenstander van wie ze eerder had gewonnen. Jammer maar wel een beker voor de tweede plaats in groep J.

In groep G had Sven zijn dag niet. Als laagste ratinghouder in deze groep verloor Sven alle partijen. De volgende keer beter! Hannah speelde vandaag in de E groep en moest punten scoren om in de tot 10 van het klassement terecht te komen. Dat lukte want vijf gewonnen partijen leverde 16.14 punten op voor het klassement en een tweede plaats in deze groep. Yan Li blijft het goed doen. Als laagste ratinghouder in de groep won Yuan Li maar liefst zes partijen en speelde er eentje remise. Met ruime afstand eerste in de groep, heel goed gedaan! In groep D geen bekers voor Ben en Wart. Ben werd met 4.5 punten en onderling resultaat 4e. Wart met een puntje minder 5e. Succes was er wel voor Tobias. Op onderling resultaat met 4.5 punten een derde plaats.

Vierde werd ook Mehran in groep C die samen met de A en B groep in de kleine zaal speelden. Gelukkig was het daar vandaag niet zo warm als tijdens de Jeugd Club Competitie dus prima uit te houden. Paardensprong succes in de A en B groep. Carlijn won overtuigend de B groep met vijf uit vijf. Eindelijk succes voor Hedde, die al lang aast op een prijs maar deze de laatste toernooien net aan zijn neus voorbij zag gaan, zoals in Wilhelmshaven. Drie punten was voldoende voor plek drie. Maurits scoorde in deze sterke groep twee remises en een keer winst.

In groep A meteen een daverende verrassing in de eerste ronde. Evan, laagste ratinghouder in de groep met 1714 KNSB punten won van GP koploper Hendrik met 2007 punten. Na deze winst wist hij nog een keer te winnen, dus twee punten in zijn debuut A groep. David verloor van Hendrik maar drie gewonnen partijen en een remise leverde toch goud op. Hendrik verloor nog een partij dus de eerste GP zege voor David. Super gedaan!


Na afloop werd het GP eindklassement opgemaakt. De foto's hiervan ontbreken want er zijn in de eindberekeningen wat foutje gemaakt waardoor een aantal spelers een verkeerde of helemaal geen beker kregen. Dit wordt hersteld zodat iedereen de juist beker heeft. Wel kunnen we melden dat Hendrik winnaar is geworden. Een prachtige vierde plaats voor Tobias en Hannah kroop de tot 10 weer in met een 9e plaats. De eindstand in het klassement is hier te vinden. De uitslagen en standen staan op de NOSBO site.

Met dit laatste Grand - Prix toernooi zit het seizoen er bijna op. Bijna want op 6 juli staat in Hoogkerk het Open Noord Nederland Jeugd Kampioenschp (ONNJK) op het programma. De inschrijving wordt binnenkort geopend.


37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page