• Ronald van Nimwegen

Derde plaats voor Eli Alia op NK D online!

Bijgewerkt: mei 25

Zondag 16 mei 2021.

De afgelopen weken zijn de NK's voor de categorieën C, D en E online gespeeld. In een kort verslag een terugblik op deze toernooien. Op 1 en 2 mei speelden Dagmar en Eli Alia het meisjes toernooi in de C categorie. Dagmar mocht met een wild card aan dit toernooi meedoen omdat bij de kwalificatie haar internet verbinding uitviel. Dagmar scoorde 3 punten uit de 9 partijen en eindigde op de 15e plaats. Eli Alia is pas eerstejaars D en mag trots zijn op haar score: 5 punten en de 10e plaats.

Een week later op 8 en 9 mei was het tijd voor de E'tjes. Imara was hiervoor gekwalificeerd maar zag af van deelname. Online spelen vindt ze niet zo leuk en twee dagen leek haar helemaal te veel. Mehran deed wel mee en scoorde 3 punten wat goed was voor de 34e plaats.


De D categorie speelde op afgelopen donderdag en vrijdag waar Carlijn en Eli Alia meededen met het meisjestoernooi. Carlijn stond na de eerste speeldag met 2 punten op de 18e plaats maar wist zich op de tweede speeldag flink omhoog te werken. De drie punten op vrijdag leverde haar een zeer verdienstelijke 10e plaats op. Eli Alia scoorde 6 punten. In het klassement werd ze op weerstandspunten derde. Knap werk als je bedenkt dat in de top vier de andere speelsters 2e jaars D zijn. Dat biedt perspectief voor volgend seizoen als de concurrenten van nu naar de C categorie gaan!


Een aantal van deze NK's die online zijn gespeeld krijgen nog een vervolg met een fysiek toernooi. We zijn benieuwd hoe de krachtsverhoudingen dan liggen.


Verslag NOSBO

Verslag KNSB en uitslagen C categorie

Verslag KNSB en uitslagen E categorie

Verslag KNSB en uitslagen D categorie

33 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven