Tweede plaats voor Eli Alia op NK, Imara 8e.

Zondag 6 september 2020.

Dag 2:

De tweede dag op een NK is best zwaar. Na de zaterdag vandaag 4 ronden te spelen. Imara speelt uit een verloren stelling pat en wint een partij. Helaas duurt het toernooi voor haar te lang. Ze verliest de laatste twee maar met 4.5 punten mag je concluderen dat ze het als F'je heel goed heeft gedaan. In de eindstand vinden we haar terug op de 8e plaats.

Eli Alia had een hele goede eerste dag. In haar eerste partij vandaag won ze een stuk van een van haar concurrenten maar verloor dat voordeeltje niet veel later. De remise die ze kreeg aangenomen nam ze aan, waarmee ze koploper bleef. Partij zeven werd gewonnen maar in de 8e ging het helaas mis. Het paardvoordeel wist ze niet goed uit te buiten waarna haar tegenstandster in het eindspel een pion overhad. Na promotie was het gedaan. Cruciaal in de partij was ook drie keer dezelfde stelling waarin geen claim werd gedaan. Door dit verlies zakte ze naar de tweede plaats. De laatste partij was voor Eli Alia een makkie. Tweede van Nederland is natuurlijk een topprestatie maar wat jammer van die verloren partij. In ieder geval kan ze zeggen dat ze heeft gewonnen van de nieuwe kampioen bij de meisjes!

Voor een volledig verslag van Martijn Hardeman en analyse door Roelof Kroon (SC Ten Boer) verwijs ik jullie graag naar de NOSBO site.

Dag 1: zaterdag 5 september

Het NK E (spelers 10 jaar en jonger) is in Waalwijk vandaag begonnen. Er zijn op de eerste dag vijf ronden gespeeld. Morgen moeten onze meiden, Eli Alia en Imara nog vier keer achter het bord. Imara (nog maar F'je) is als vierde geplaatst op dit NK en tot nu toe doet ze het uitstekend. Met drie punten staat ze nu 6e en voor morgen is alles nog mogelijk. Een beetje ongelukkig was de loting in de vierde ronde waar ze tegenover haar clubgenoot zat. De partij ging naar Eli Alia.

Zij is de grote favoriet voor de eindzege en dat maakte ze op de eerste dag volledig waar: vijf uit vijf. In de vijfde en laatste ronde vandaag won ze van een belangrijke concurrente. Morgen om half elf gaan ze weer beginnen. Voor Eli Alia meteen een belangrijke partij tegen een hoge ratinghouders. Als ze de vorm van vandaag heeft dan ligt na winst in deze partij de weg open naar de Nederlandse titel. We gaan het zien. Uiteraard volgt meteen verslag op de site. Foto's van vandaag:

Tegen elkaar in de vierde ronde.

Imara is er klaar voor.

Belangrijke partij voor Eli Alia in ronde 5.


Samen met Sarah Schipper (SC Ten Boer) op de foto.

Foto's Martijn Hardeman en Roelof Kroon

87 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven