Eli Alia en Elliot plaatsen zich voor NK!

Vrijdag 3 en zaterdag 4 januari 2020.


SC de Paardensprong bestaat deze week 14 jaar. Als jeugdleider heb ik alle Persoonlijke Jeugd Kampioenschappen (PJK) meegemaakt. Dit weekend was ik er voor het eerst niet. Met mijn vrouw koos ik dit weekend waar de club even met reces is, voor een lang weekend Den Haag en Rotterdam op vakantiepark Zuytland waar de noordelijke jeugdclubs tijdens het NK ABC 2016, gespeeld in Topsportcentrum Rotterdam tegenover stadion de Kuip, hun kamp gezamenlijk maakten. Destijds huurden we daar meerdere huisjes, wat gedurende ruim een week een hele leuke en gezellige tijd opleverde. Nu ik er niet was maakte Martijn Hardeman de volgde impressie:

Foto: Jan van Os


AB-groep (vrijdag): Aron: zat in een superzware groep met o.a. de tweeling van Foreest en Daan Noordenbos. In zijn eerste twee partijen moest hij beide keren tegen een 2100+ speler aantreden. Dat was nog een maatje te hoog gegrepen. In de laatste ronde speelde Aron tegen de sterke Nanne van Foreest (1800+). Waarschijnlijk stond Aron in de slotstelling gewonnen, maar hij zat in enorme tijdnood en nam om die reden het remiseaanbod van Nanne aan. Een mooie afsluiting en met 3 punten in deze zware groep kan hij tevreden terugkijken.


D-groep (vrijdag): Eli Alia is in zeer goede vorm. Ondanks dat ze een leeftijdscategorie hoger speelde dan haar eigen, verloor ze alleen van Elisa Oostinga. Ook spelers met een veel hogere rating hadden het erg lastig tegen haar. Zo mochten Noël Koene en Elliot blij zijn dat ze nog met remise wegkwamen. Eli Alia werd uiteindelijk heel knap gedeeld 2e in deze groep. Daarmee plaatste ze zich voor het NK, waar ze ervoor kiest in de meisjesgroep uit te komen. Elliot wilde dit jaar heel graag weer een NK-ticket bemachtigen. Hij verloor verrassend in de 1e ronde, maar herpakte zich goed. In de laatste ronde ging het nog bijna mis tegen Eli Alia, maar in wederzijdse tijdnood werd het remise, waarmee Elliot NK-deelname veilig stelde. Dagmar liet zien dat ze enorm vooruit is gegaan de afgelopen periode. Ze scoorde maar liefst 4 punten en steeg daarmee ver boven haar rating uit. Erg knap! Ook Ties deed het erg goed, met 3,5 punt en een TPR die ver boven zijn rating ligt. Matei scoorde met 3 punten precies wat op grond van zijn rating verwacht mocht worden. Casper had helaas zijn dag niet: hij scoorde 2 punten.


C-groep (zaterdag): Ook de C-groep was heel zwaar bezet met de tweeling van Foreest en Loek van der Hagen. Elliot kwam op 3,5 punt. Dagmar en Eli Alia wisten in deze zware groep met veel oudere tegenstanders ook nog 2,5 punt te halen. Erg knap. Eli Alia heeft duidelijk weer een stap vooruit gezet. Tegen Sander Wage – één van de sterkere spelers in het GP-circuit – ging ze bijvoorbeeld pas ver in het eindspel onderuit. Met een beetje meer eindspel ervaring en -techniek houdt ze zo’n stelling een volgende keer gewoon remise.


E-groep (zaterdag): Imara begon erg sterk. Na 3 ronden stond ze gedeeld eerste met 2,5 punten. Daarna brak mogelijk een gebrek aan wedstrijdritme haar op, want toen volgden 3 nullen. De laatste ronde wist ze wel weer te winnen. Al met al een 50%-score conform haar rating. Helaas was dat net een half puntje achter het eerste meisje dat daarmee net het NK-ticket voor Imara’s neus wegkaapte. Maar niet getreurd, want het PJK van Imara’s eigen leeftijdscategorie komt nog. Mehran heeft recent een paar mooie toernooisuccessen behaald, maar vandaag was de vorm wat wisselend. Hij scoorde precies het tegenovergestelde van Imara. Hij verloor dus de eerste 3 ronden, won er toen 3 en verloor de laatste. Mehran’s tijden komen ongetwijfeld weer bij een volgend toernooi en op de FGH kwalificatie later dit jaar (datum volgt binnenkort, mogelijk 18 april). Ook Melle had zijn dag niet helemaal. Hij scoorde 1,5 punt. Een volgende keer weer beter! Eli Alia speelde in deze groep, haar categorie niet mee. Op het ONJK had ze zich al als meisjeskampioen geplaatst voor het NK in Waalwijk.


Erg leuk was het live-verslag dat op de NOSBO-site werd bijgehouden. Zo kon iedereen gedurende de dag zien hoe het kampioenschap verliep. Voor herhaling vatbaar! Ook voor de rest was de organisatie prima. Het was over het algemeen rustig in de ruime speelzaal en de ronden werden steeds netjes ingeleid met een kort praatje.


Alle uitslagen staan op de NOSBO site. Verslagen zijn ook terug te vinden op de site van

SC Ten Boer.


Foto serie zie je hier

0 keer bekeken

Contact

Clubmiddag: vrijdagmiddag 16:15 - 17:30 

Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh

Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB, Groningen

Jeugdleider: Ronald van Nimwegen

Email: a.r.vannimwegen@hetnet.nl

Tel: 06-10039868 

KvK: 56506058

Iban: NL23 INGB 0000 708870

t.n.v. SC de Paardensprong 

Sponsoren

© Sc de Paardensprong

sklogo-matte.png