Elliot winnaar open groep Nederland - Duitsland + link naar de foto's

Bijgewerkt: 16 sep 2019

Zaterdag 7 september 2019

In vesting Bourtange is vandaag de interland Nederland - Duitsland gespeeld met acht gastspelers uit Uganda. Er werd gespeeld in twee groepen, de topgroep met de beste U10 spelers en een groep met de beste U18 spelers. Helaas kon de vooraf geplande U14 groep niet doorgaan omdat onze Oosterburen en wij te weinig deelnemers had. Dat kwam enerzijds door een lage opkomst vanuit Aurich en in Lingen en Nordhorn bleken de jeugdspelers toch Meisterschaften te hebben. Deze beide plaatsen zitten in een ander regio als o.a. Papenburg en Aurich. Het aantal deelnemers vanuit Duitsland bleef daardoor hangen onder de 30. De Nederlanders waren met ruim 40 deelnemers dus dik in de meerderheid. Naast deze top groepen, een grote groep met 60 deelnemers in de open groep. In die groep waren drie bekers te winnen in de U18, U14, U12 en U10 categorie.

Onder de deelnemers 14 Paardensprongers waarvan Elia Alia als enige in de topgroep speelde. In de top groepen werd gespeeld in de Scheveninger variant. Dat wil zeggen dat alle teamleden spelen tegen alle teamleden van het Duitse team. Het U10 team was veel te sterk voor de Duitse schakers. De eindstand laat een groot verschil zien: 18 - 7. Veel partijen waren wel heel snel klaar met 20 minuten + 5 seconden per zet op de klok. We overwegen voor de volgende editie de leeftijd van de jongste groep te verhogen naar U12. Bij de U18 was het spannender tot de laatste ronde. Ook hier bleek het NL team te sterk voor de Duitse jeugd, de bekers gingen naar NL 14 - 11. Hierbij opgemerkt dat Duitsland wel wat toppers miste. De topgroep is nieuw ten opzichte van vorig jaar waarbij alleen in een open groep werd gespeeld. Voor volgend jaar, waarschijnlijk in juni, gaan we dit weer doen want het was al met al een succes.

In de open groep helaas weinig Duitse spelers, waardoor een aantal NL spelers geen Duitse tegenstanders troffen maar een behoorlijk aantal mocht wel spelen tegen de gastspelers uit Uganda. Voor volgend jaar is dat voor de organisatie ook een aandachtspunt, meer Duitse spelers is wel gewenst. Het toernooi begon later door een onverwachte storing die ik niet nooit heb gezien. De printer werkte niet waardoor in de eerste drie ronden de spelers werden omgeroepen achter welk bord ze moesten spelen. Gelukkig was dit probleem in de vierde ronde opgelost waardoor het toernooi toch op schema werd afgerond.

Op de eerste borden zagen we de hele middag veel Paardensprong geel, waarvan een aantal elkaar natuurlijk troffen met hele mooie partijen. In de eindstand die later op de site volgt veel podiumplaatsen. Pieter won de U18 groep met een derde plaats voor Aron. In de U16 groep een derde plaats voor Berend. En natuurlijk Elliot die de U12 groep won en verrassend winnaar werd van de open groep en de wisselbeker voor een jaar mee naar huis mocht nemen. Het was een mooie dag in Bourtange met weer heel veel werk voor de organisatie volgend jaar. Het belangrijkste doel is wel behaald, de jeugd uit beide landen met en tegen elkaar laten spelen! Goed voor het jeugd schaken. Met dank aan de enorme gastvrijheid van 't Landhuys en de Turfschuur!

De foto's zijn te zien via deze link

Verslag Sake Jan NOSBO site


0 keer bekeken

Contact

Clubmiddag: vrijdagmiddag 16:15 - 17:30 

Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh

Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB, Groningen

Jeugdleider: Ronald van Nimwegen

Email: a.r.vannimwegen@hetnet.nl

Tel: 06-10039868 

KvK: 56506058

Iban: NL23 INGB 0000 708870

t.n.v. SC de Paardensprong 

Sponsoren

© Sc de Paardensprong

sklogo-matte.png