Even wennen aan de clubmiddag in twee groepen.

Vrijdag 23 oktober 2020.

De Corona maatregelen door de regering genomen in de herfstvakantie betekende voor ons dat we de clubmiddag moesten aanpassen. Het aantal personen in de grote zaal ligt ruim boven de 30. Nu de uitzonderingen op de groepsgrootte van tafel zijn was de enige oplossing de clubmiddag te splitsen in twee groepen om de clubmiddag op een verantwoorde manier voort te zetten. Er waren een aantal opties o.a. twee groepen op basis van de trainingsgroepen maar dat zou mogelijk problemen opleveren in de competitie. Komende weken zolang de maatregelen gelden, splitsen we de groep op basis van de divisies in de competitie. De clubmiddag begint een kwartier eerder van vier tot vijf uur voor de loper en torendivisie. Na de wissel gaan de dame en koningsdivisie verder tot zes uur.

Organisatorisch betekende dit nogal wat aanpassingen, o.a. de bezetting van de trainersstaf want niet iedereen kan twee uur aanwezig zijn. De eerste clubmiddag in "Corona stijl" verliep vanmiddag soepeltjes, Er zijn nog wat kleine puntjes die we vrijdag gaan aanpassen. We hebben ook besloten dat de trainers en kinderen boven de 12 jaar een mondkapje dragen. Alle groepen zitten in de grote zaal. De kleine zaal gebruiken we voor kinderen die eerder komen (bijv. van school) en later worden opgehaald. Ook worden er partijen in de bekercompetitie gespeeld. Voor iedereen is het even wennen maar we kunnen op deze manier doorgaan met de clubmiddagen. We hopen dat het allemaal niet lang gaat duren want het is natuurlijk veel leuker als iedereen elkaar kan zien op dezelfde tijd.

De clubmiddag voor de herfstvakantie is er geloot en gespeeld in de bekercompetitie. Er waren toen een behoorlijk aantal afwezigen en konden veel partijen niet gespeeld worden. Vanmiddag werd er veel ingehaald. Eli Alia won haar tweede partij tegen Rogier en is door naar de laatste 16. Ook Dagmar, Ruben en Casper zijn door. Zij wonnen twee partijen van resp. Melle, Sebastiaan en Boaz. Imara won de eerste partij van Pim, en David van Bram. Er was na de eerste partij geen tijd meer voor de tweede. Deze wordt volgende week vrijdag gespeeld, evenals de partijen die nog open staan. Jip en Jarne hebben tot laat in de middag school en mogen hun competitie en bekerpartijen online op Lichess spelen. In de competitie is ronde vijf gespeeld. De uitslagen komen nog op de site.

De loperdivisie speelt een volledige competitie. De puntentabel staat op de site.

Uitslagen van vanmiddag: Steph - Anissa 1 - 0, Lisa - Amira 1 - 0 en Joris - Azedah 0.5 - 0.5

33 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven