• Ronald van Nimwegen

Feestelijke afsluiting seizoen 2020 - 2021

Bijgewerkt: jul 5

Vrijdag 2 juli 2021.

Net als vorig seizoen, was het in dit seizoen waarin de club 15 jaar bestaat, steeds weer aanpassen aan de Corona maatregelen. Het was voor het trainersteam steeds zoeken naar de mogelijkheden om de club bij elkaar te houden en contact te houden met de clubleden. Eind december toen de lock-down begon zijn we online gaan lesgeven waaraan een grote groep kinderen heeft meegedaan. Bij de ene groep ging dat wat makkelijker dan bij de andere. Met name in de beginnersgroepen was de interactie met de kinderen moeizaam. De interne en bekercompetitie hebben we gelukkig op Lichess voort kunnen zetten.

Toch is het anders, schaken achter een beeldscherm of achter een echt bord. De een is er wat behendiger in dan de ander. Groot was de opluchting bij ons, en zeker bij de kinderen, toen we op 7 mei buiten weer konden beginnen. Eindelijk na vijf maanden konden we elkaar weer zien. Juist de sociale contacten werden enorm gemist. Na twee weken buiten schaken konden we weer binnen beginnen en werd de situatie bijna weer normaal.

Traditie voor de laatste clubmiddag is een buffet waar alle ouders iets voor maken en aansluitend een ouders tegen kinderen toernooi. Helaas kon dat vanmiddag niet doorgaan maar met taart eten ( de SC de Paardensprong tompouce) en schaakpuzzel opdrachten werd het een leuke middag.

Sjoerd en Martijn hadden 26 opdrachten bedacht waar de kinderen de beste zet moesten vinden zonder de stukken aan te raken. De opdrachten begonnen vanaf bord 1 met de makkelijkste in moeilijkheid graad oplopend t/m bord 26. Op elk bord waren punten te verdienen met voor de beste drie spelers per stappengroep een leuk prijsje. Voor herhaling vatbaar lijkt ons want iedereen vond het heel leuk om te doen.

Om kwart over zes was het tijd voor de prijsuitreiking buiten op de parkeerplaats voor de Hunzeborgh. Niet iedereen kon zolang blijven dus er ontbreken een paar gezichten op de foto's.

De laatste diploma's van het seizoen. Dagmar geslaagd voor stap 3 en Bram haalde zijn stap 2 diploma.

Winnaars 15 jaar toernooi (Ruben, Matei, Steph en Maurits ontbreken op de foto)

Winnaars 4e periode. Dagmar damedivisie en Noud de loperdivisie. Carlijn (torendivisie en) Jip (koningsdivisie) ontbreken op de foto. Omdat er dit seizoen nauwelijks toernooien waren is er dit seizoen geen talent van het jaar.

Bekercompetitie: Pieter (winnaar), Aron (tweede) en Elia Alia (derde)

Interne competitie: Pieter (winnaar) en Eli Alia (derde). Jip (tweede ontbreekt op de foto).


Het seizoen 2021 - 2022 gaat van start met ons 10e kampeerweekend. Van 27 t/m 29 augustus zijn we weer te gast op camping de Vledders in Schipborg. Een week later is de eerste clubmiddag. We hopen dat de Corona situatie dan helemaal terug is naar normaal.

Iedereen en fijne vakantie en tot volgend seizoen!

23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven