top of page

Flabbergasted!

Bijgewerkt op: 1 mei

Zondag 30 april 2023.

Dat is wat mij deze week is overkomen. Op 26 april werd ik met een brief van de gemeente Groningen zie onderstaand) naar het Stadhuis gelokt. Natuurlijk wilde ik daar aanwezig zijn en samen met mijn zoon Martijn vertellen hoe we als club de Corona crisis hadden overleeft. Leuke bijkomstigheid 250 Euro voor de clubkas, wie wil dat niet!

Maar zoals jullie op de NOSBO site en op onze site hebben kunnen lezen was dat helemaal de bedoeling niet. De mensen in het complot zijn ruim twee jaar hiermee bezig geweest en moest ik in nette kleren naar het stadhuis. Overhempje en nette broek was niet voldoende want zoals ze hier thuis zeiden, daar hoort ook een jasje en dasje bij als je bij de wethouder op bezoek gaat.. De dagen voor de 26e had ik mijn bedenkingen want niet alles hier in huis ging zoals het normaal gaat. Je begint te twijfelen maar je krijgt er geen vingers achter wat er werkelijk aan de hand is. In het stadhuis aangekomen had ik zelfs de banners met lintjesregen niet gezien. Na bezoek aan het toilet kreeg ik te horen dat tafel 4 voor de familie van Nimwegen was. Toen werd alles duidelijk, ik was erin geluisd! Na een korte toespraak van burgemeester Schuilling kreeg ik het lintje opgespeld, een hele eer! Niet alleen voor mijzelf wat ik als vrijwilliger heb gedaan, maar ook voor onze club en het schaken als sport. Ik heb altijd gezegd dat een lintje voor mij niet hoeft, daar ben ik de persoon niet voor, maar als je hem hebt, heel bijzonder!

De brief opgesteld door mijn vrouw. Bram was op vakantie.


Na het stadhuis volgde een lunch bij Moeke Vaatstra in Zuidwolde. Daar wachtte de volgende verrassing. Familie, vrienden en bijna alle trainers van de club waren aanwezig om mij te feliciteren. Bram, voorzitter van onze club had een mooie speech voorbereid. Het was een dag waarop je geleefd werd, maar ook een dag om nooit te vergeten.

Samen met Sjoerd Jan, Bram en Martijn op het stadhuis.

Verslag NOSBO

Vrijdag op de club werd nog een feestje gevierd met een mooie foto taart en ons oud clublid Eelke was aanwezig om een simultaan te geven. Helaas waren niet alle clubleden door de vakantie aanwezig maar het was een superleuke middag waar Pieter en Aron ook aanwezig waren.

In de problemen tegen Eelke

Foto's clubmiddag: Martijn Hardeman73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page