Geslaagde NOSBO pupillenmiddag in de Hunzeborgh

Zaterdag 24 april 2022.

Op een zonovergoten middag werd vandaag in onze thuisbasis de Hunzeborgh de Persoonlijke Jeugd Kampioenschappen (PJK) in de jongste categorieën F,G en H gespeeld.

Aan het toernooi deden 12 kinderen mee waarvan twee van onze club. Trouwe lezers van onze site vragen zich wellicht af waar dit lage aantal vandaan komt want meestal hebben we onder onze clubleden veel FGH'tjes. Op dit moment hebben we niet zo heel veel jonge kinderen op de club en het merendeel die wel mee konden doen, konden vandaag helaas niet. Volgend jaar beter want dan komen een behoorlijk aantal jonge kinderen naar de club.

Als het zonnetje schijnt en er is net als vandaag niet te veel wind dan is het heerlijk om buiten te zitten op de 'Hunzeborgh heuvel'. Terwijl veel ouders buiten genoten van het mooie weer werden binnen in de grote zaal de partijen gespeeld. In de categorie F deden vier kinderen mee die twee keer tegen elkaar speelden. Viaan Gohil van SC Staunton was de grote favoriet en maakte deze rol waar. Hij won alle zes partijen. Ten Boerster Isa Ensink was het enige meisje in deze categorie dus won ze de titel.

De acht G en H spelers speelden in een groep dus in zeven ronden troffen ze elkaar een keer. In deze groep de twee Paardensprongers: Azadeh en Anton. Gisteren op de clubmiddag hadden we nog extra met hun geoefend op openingen en verdedigen tegen herdersmat. De verwachting, uit ervaring, vooraf was dat deze groep heel snel zou gaan spelen en dat we tegen drie uur al klaar zouden zijn. Niets bleek minder waar want we zagen veel partijen waarin rustig gespeeld werd en de spelers de tijd namen. Op veel borden verschenen vaak meerdere dames. Met al die rechte lijnen en diagonalen werd het een aantal keren pat. Zoveel mogelijk pionnen naar de overkant krijgen zien we heel vaak bij de allerjongsten. Het is een beetje te vergelijken met voetbal waar bij de jongste teams iedereen in de spits wil staan en doelpunten wil maken.

Anton speelde zijn eerste toernooi wat best spannend is. Hij zat vaak een beetje verlegen achter het bord maar speelde veel leuke partijen. Wat hij nog mist is het slaan van ongedekte stukken en wat spelinzicht maar dat gaat met gerichte trainingen vast goedkomen. Voor de aanwezige trainster (Hieke) van Anton leverde de partijen veel trainingsstof op. Dat is ook de winst als je meedoet aan toernooien en je gaat daardoor beter worden. Azadeh is een van onze jongste clubleden. Vorig jaar won ze de meisjestitel bij de H'tjes en ook dit jaar won ze deze prijs als enige deelneemster net als Isa bij de F'jes. Dat lijkt misschien makkelijk een titel winnen als enige deelneemster maar wat kan je eraan doen als niemand anders meedoet! Azadeh speelde een partij remise en verloor de zes andere maar ook bij haar zien we waaraan we kunnen trainen. Opvallend vandaag dat ze heel vaak de zetten van haar tegenstanders niet opmerkte omdat ze de andere kant opkeek. Maar zoals gezegd ze is nog piepjong en gaat zeker nog heel veel leren. Azadeh mag als NOSBO kampioene naar het NK in Spijkenisse.

SC Ten Boer deed met maar liefst vijf spelers mee aan dit kampioenschap en met succes. Vier van hen keerden terug naar Ten Boer met een beker en een NK plaats. Knap werk van Roelof en zijn trainersteam! Lees ook het verslag vanuit Ten Boer! Bij de H'tjes won Thijmen van Dellen (SC Ten Boer) de titel. Mousa Besher van SC Hoogeveen was de beste in de categorie G waar Lieke Koolaard van SC Ten Boer de meisjestitel won.


In het verslag van Martijn Hardeman op de NOSBO site staan alle eindstanden.

0 weergaven0 opmerkingen