Geweldig 9e kampeerweekend!

Bijgewerkt: 7 sep 2020

Vrijdag 28 augustus - zondag 30 augustus 2020.

Voor de 9e keer organiseerden we van 28 t/m 30 augustus het SC de Paardensprong kampeerweekend. Tien jaar geleden ontstond het idee om met z’n allen op kamp te gaan. Tijdens zo’n weekend, was het idee, dat de kinderen elkaar beter leerden kennen want op de club hebben ze voornamelijk contact met kinderen uit hetzelfde trainingsgroepje. Ook voor de trainersstaf een ideale manier om de kinderen beter te leren kennen. De eerste drie jaren gingen we naar camping Marenland in Winsum. Na drie jaar waren we daar uitgekeken en de camping was niet heel geschikt voor een grote groep zonder groepsaccommodatie. We hadden wel beschikking over een grote partytent met zijwanden met daarin wat vlonders banken en tafels. Een koffiezetter en een koelkast was het enige wat we konden gebruiken. Op zoek naar een nieuwe locatie kwamen we in contact met Camping de Vledders in Schipborg. Na een eerste bezoek om de camping te verkennen en kennis te maken met de eigenaren, waren we meteen verkocht. De groepsaccommodatie Het Schoaphok met een groot grasveld waarop de tentjes konden staan, de tafeltennistafels , het volleybal en voetbalveld was precies wat we zochten. De eerste twee jaar verbleven we op dit terrein. Een jaar later was de accommodatie vol geboekt en kwamen we op de camping in de Kapschuur. Dit gebouw is een stuk kleiner zonder tafels, stoelen, banken en stomend water. We hadden toen geluk met het weer maar het besluit was meteen genomen: we moeten het Schoaphok hebben, dus heel vroeg boeken.

Zo ook dit seizoen. Vorig jaar juli hebben we de locatie voor dit weekend al vastgelegd. Net op tijd want anderen zaten ons op de hielen zo meldde de camping. Puntje van zorg voor de organisatie het weer deze week want het zag er niet bepaald goed uit met regen in het hele weekend. Vrijdagmorgen kregen we afmeldingen van Pim en Kaj. Zij waren verkouden en in de Corona tijd is het niet verstandig om dan mee te gaan. Heel jammer dat ze niet mmekonden! Gedurende het weekend zijn we met ongeveer 40 deelnemers op de camping. Een aantal kinderen en ouders volgen het zaterdagprogramma. De kwartiermakers, Sjoerd, Miryam, Martijn en Ronald vertrekken vrijdag middag met volle auto’s om half 12 vanaf de Hunzeborgh. Daar laden we schaakmaterialen partytenten in die ons droog houden tijdens het Weerwolvenspel bij het kampvuur. Op de camping aangekomen moeten we eerst wennen aan de nieuwe omgeving. Er is een geluidswal aangelegd om het geluid van de weg naar Emmen te weren. De bosjes en bomen tussen het tenten terrein en het voetbalveld zijn ook verdwenen.

De zon schijnt, ideaal weer om tenten en partytenten op te zetten. Het is 28 augustus, Gronings Ontzet dus komen de eerste kinderen aan het begin van de middag aan op de camping. Aan het eind van de middag gaat het regenen. De party tenten worden gebruikt om de laatste tenten als afdek droog op te zetten. Vast avondeten op vrijdag is Chinees die we afhalen bij het lokale Chinees Restaurant Royal China in Zuidlaren. Nog altijd in de jaren 70 stijl ingericht maar levert uitstekend eten. Binnen no time is bijna alles op. Volgend jaar wat meer bami en rijst bestellen want dat was heel snel op. Inmiddels is het droog geworden maar de heide bij de camping nog nat. We besluiten om het levend Stratego spel te verschuiven naar zondag morgen. Iedereen heeft vrije tijd tot het donker wordt en het kampvuur wordt aangestoken. Tot bedtijd Weerwolven met als spelleider Lars! Tegen half elf duiken de basisschool kinderen hun tentjes in. De middelbare scholieren, meegereisde ouders en trainers genieten nog even na bij het kampvuur.

Zaterdagmorgen zijn de eerste kinderen al om 5 uur wakker! De meesten horen het maar slapen nog even lekker door tot een uur of acht. Het is droog, de zon schijnt en even na 9 uur zitten we aan het ontbijt. Zaterdag is het drukste programma op kamp en het lijkt erop dat het met het weer helemaal goed gaat komen. Tegen 10 uur komen ook Tom en oud trainer Ruben de Wolf aan op de camping. Na de afwas gaan we lopend naar Zuidlaren voor de theezakjes race. De kinderen zijn ingedeeld in zes groepjes met een begeleider om te gaan ruilen. Martijn en ik zijn vliegende keep met een auto om geruilde spullen te vervoeren maar gaan eerst naar de AH om de voorraden aan te vullen. Nadat we de boodschappen hebben afgeleverd op de camping krijgen we een melding van teamleidster Eline. Zij hebben en oude fiets verkocht voor 12.50 Euro en het idee van deze groep was een aanvulling te kopen voor het Weerwolven spel. Op weg naar de groep komen we de e groep van Ties tegen die een hamsterkooi hebben gescoord.

Dagmar en Elliot geven we een lift naar de speelgoedwinkel om de uitbreiding te scoren. Intussen zien we meer groepjes lopen met o.a. een slee, koffiezetter en een team scoort een salontafel en bureaublad die we afleveren op de camping. Er gaat ook nog een enorm knuffelbeest, voetbal enz. enz. mee in de auto. De opbrengst is enorm en dat binnen twee uur. De fiets die ook geruild is wordt via de groepsapp. verkocht voor 20 Euro, de bal voor 5 Euro, in de pot voor volgend jaar. In het fotoboek heel veel foto’s van het ruil spektakel. Voor de lunch staat een lekkernij op tafel: broodjes knakworst, lekker!Het middagprogramma: schaaksjoelvoetbal toernooi waarin de kinderen ingedeeld zijn in 6 teams die op alle onderdelen tegen elkaar spelen. Het werd een heel leuk toernooi waar we helaas niet alle ronden konden spelen. Het was warm en de meeste kinderen zaten er na drie ronden doorheen. Meest opvallend moment was bij het sjoelen waar de kinderen een keer mochten gooien. Matthias scoorde 100 punten in een beurt! Vanaf half vijf tot kwart over zes vrije tijd tot de bbq, waar we altijd kunnen rekenen op “grillmeister” Twan (vader van trainer Tom en al jarenlang aanwezig op het kamp en de laatste jaren de bbq). We laten het vlees, frietjes en stokbrood goed smaken. Na de afwas even vrije tijd want de zaterdagavond kwis, georganiseerd door de ledenraad( Jip, Pieter en Lars) staat op het programma. Ingedeeld in groepjes krijgen ze vragen over o.a. rekenen, tv, topografie, schaken en de club gesteld in een aantal thema groepen. Er zitten lastige vragen tussen, o.a. welke naam het meeste voorkomt in onze eregalerij, wat Pieter blijkt te zijn met 24 registraties. (Pieter is trouwens recordhouder op kamp onder de clubleden, hij heeft geen enkel kamp gemist!). Ook de winnaar van wie is de Mol van vorig jaar, en welke provincie de minste inwoners heeft (Zeeland) bleek lastig te zijn. Er waren ook weggevertjes zoals wie de oprichters zijn van de club (Bram en Ronald), en instinkers hoeveel lopers iemand kan hebben op een zwart veld (9). De finale werd gespeeld met schaken waar teamleden om de beurt een zet moesten doen. Weer een hele leuke kwis, bedankt jongens! Het kampvuur was weer ontstoken dus Weerwolven tot bedtijd. Het is vandaag droog gebleven!

Zondagmorgen worden we niet wakker van de kinderen maar de regen die op onze tentjes klettert. Het is eerst nog fris, maar in ons gebouw staat de verwarming aan, dus goed toeven. Rond ontbijt tijd wordt het al wat aangenamer buiten dus kunnen we eten onder het afdak. Vandaag staat het zwemmen in Tropiqua in Veendam op het programma. Door de Corona maatregelen in het zwembad kunnen we pas om 13.30 uur in het zwembad terecht. Door de regen kunnen we het uitgestelde levend Stratego ook nu niet spelen, dus dat verhuisd naar volgend jaar. De vrije tijd wordt door de kinderen besteed met Donald Duckjes lezen, spelletjes doen en voerballen. Om 13.00 uur vertrekken we naar Veendam. Onderweg breekt de zon door, mooi, dan kunnen we misschien de tentjes droog inpakken. Terug op de camping terwijl de kinderen in het zwembad liggen schijnt de zon uitbundig. In snel tempo worden o.a. de, inmiddels leeggehaalde, tentjes van de club afgebroken. Net op tijd want rond half drie gaat het flink regenen. Terug bij het zwembad is het om kwart voor vier droog. Als iedereen terug is op de camping sluiten we het weekend af met een verrassing voor de kinderen. Op zaterdag heeft Jozefien (moeder van Robin) voor de kinderen glaasjes gegraveerd met een paard en de naam in een paardensprong. Een spontane actie waar we Jozefien hartelijk voor willen bedanken. Clubleden die niet mee waren op kamp krijgen later ook een glas met inscriptie. Het 9e kampeerweekend zit erop, voor volgend jaar is de camping al vastgelegd. Het laatste weekend in augustus. Het wordt een heel speciaal kamp want het is de 10e keer. We zijn al bezig met wat ideeën!


Tot slot willen we alle ouders bedanken die ons geholpen hebben dit weekend!

Heel veel foto's staan in ons fotoboek. Serie 1, Serie 2

84 keer bekeken0 reacties