top of page

GP Dokkum: Gideon en Deen in de prijzen.

Zaterdag 7 januari 2023.

Meteen na oud en nieuw weer een Grand - Prix toernooi. Dit keer weer op Friese bodem in Dokkum. Net als vorige toernooien was ook dit GP met 78 deelnemers "uitverkocht". Onder de deelnemers wat minder Paardensprongers dan op afgelopen toernooien, want een flinke delegatie van de club (Dagmar, Carlijn, Imara, Eli Alia, Berend, Hedde, Maurits en David) was dit weekend in het westen van het land waar in Delft een kwalificatie toernooi werd gespeeld voor de A/B/C jeugd. Hoe onze acht clubleden gepresteerd hebben volgt natuurlijk op de site.

In groep J speelde Benthe al een heel stuk beter dan vorige toernooien. Vandaag geen patjes meer maar drie hele punten uit zeven partijen. Nog niet in de prijzen maar weer een mooie stap vooruit. Hannah had in groep H een lastige middag. Haar rating is al wat omhoog gegaan na mooie resultaten op vorige toernooien, dus het is wennen aan meer tegenstand. Maar met drie punten heeft ook zij het keurig gedaan. Het zelfde geldt voor broer Tobias in de G groep. Ook hij won drie partijen waarbij opvalt: twee keer winst tegen hogere rating houders maar twee keer verlies tegen spelers zonder rating. Juist deze spelers zijn heel moeilijk in te schatten.

In groep E drie Paardensprongers. Sven had niet echt zijn dag met twee punten, jammer de volgende keer weer nieuwe kansen. Wart eindigde met vier punten net naast het podium op de vierde plaats. Gideon had het lastig op GP Chessfestival maar vandaag liet hij zien dat hij mee kan komen met de spelers rond de 550 punten. Met 5.5 punten eindigde Gideon op de eerste plaats. Hij won van Sven en Wart. Wart op zijn beurt wist te winnen van Sven.

Blijven er nog twee Paardensprongers over de broers Abe en Deen. Abe in de D groep scoorde 50%. De 3.5 punten was niet voldoende voor een plekje op het podium. Dat lukte Deen wel met dezelfde score in groep C, waar Matei ook was ingedeeld maar niet kon spelen. Soms heb je geluk met dit puntenaantal om toch een beker te winnen. Op onderling resultaat werd Deen 3e. Mooi dat hij weer eens een beker wint want dat was al een tijdje geleden

Dank aan de organisatie voor het toernooi en de Rene Rademaker (vader van Sven) voor de foto's. Volgende week vrijdag geen GP maar NOSBO kwalificatie voor de D categorie.

80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page