top of page

Hannah NOSBO meisjes kampioen cat. E

Zondag 12 februari 2022.

De schaakkalender zit bomvol met toernooien. Na een zaterdagje rust stond vanmiddag de NOSBO PJK E (spelers t/m 10 jaar) op het programma in het Dorpshuis in Hoogkerk. Schaken is op dit moment "hot". Dat is te zien aan het record aantal deelnemers op talloze toernooien. Het komende GP Emmen op 4 maart is nu al uitverkocht. Ook dit toernooi trok bijna het dubbele aantal deelnemers dan de editie van vorig jaar.

Vanmiddag net als op alle toernooien veel Paardensprongers. Bij de jongens bleef het tot de laatste moment spannend voor de tweede en derde plaats. Top favoriet Viaan (SG Staunton) had zich na de zesde ronde al geplaatst met een zekere eerste plaats op dit toernooi. Wart en Gideon hadden nog kans op de derde plaats met vier punten. In de laatste ronde veloren zij helaas hun partij maar ze hebben vandaag prima gepresteerd. Matthijs scoorde drie punten en bleef gezien zijn, te hoge rating op dit moment, wat achter bij de favorieten. Maar alle drie de jongens vormen de basis voor ons E team, dat ziet er dus goed uit. Arturs wist een partij te winnen en speelde de laatste ronde remise.

Boer en zus Tobias en Hannah deden natuurlijk ook mee. Zij spelen alle toernooien, zelfs bij het PJK D deden ze mee. Verliezen, daar kunnen ze goed tegen en daar leer je heel veel van. Beiden hebben al veel prijzen gewonnen en maken flinke stappen voorwaarts mede dank zij heel veel spelen. In de derde ronde troffen ze elkaar. Dit keer was Tobias de beste. In ronde zes trof Hannah haar concurrent Lieke van SC Ten Boer. Ze speelde een hele goede partij waarin ze met toren E1 de beslissing wist te forceren met een gepend paard. Na deze overwinning was ze niet zeker van de meisjestitel want een punt voorsprong op Lieke was voor de Ten Boerster nog een kans om vlugger partijen uit het vuur te slepen als zij zou winnen en Hannah zou verliezen. Zover kwam het niet want beiden wonnen hun laatste partij. Heel knap van Hannah want zij won met haar, nu nog, bescheiden rating van een bijna 700 speler. Super gedaan Hannah, je bent net als Tobias, die overigens drie partijen won, nog slechts F'je! Opvallend is dat Hannah en ook vaak Tobias punten winnen van veel hogere rating houders. Hannah heeft zich met de NOSBO titel geplaatst voor het NK E in Tilburg, gefeliciteerd!

Volgende week zaterdag (en zondag voor Hoogkerk) zit het op twee plaatsen weer helemaal vol met schakers in de stad. In het DOK in Lewenborg spelen meer dan 100 kinderen het Basisscholen Kampioenschap Stad Groningen, waaronder Hannah, Tobias en Gideon namens het Palet. In het Dorpshuis in Hoogkerk het weekend toernooi NK kwalificatie jeugd categorieën A t/m C met ongeveer 120 deelnemers uit heel Nederland.


Verslag met uitslagen NOSBO71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page