Imara en Elliot succesvol in Dokkum

Zaterdag 11 januari 2020. Verslag en foto's Martijn Hardeman.


Vandaag was ik met Imara, Elliot en Sono van de Matadoren naar de GP Dokkum. Het werd een leuk en succesvol toernooi. De groepen A en B speelden in een aparte zaal die een stuk rustiger was dan de zaal met de andere groepen. De Hoogkerkers Sono en Elliot waren op rating de favorieten in de A-groep. Vorige week wist Elliot bij de PJK Sono voor te blijven en daarmee een NK-ticket te bemachtigen, dit keer won Sono van Elliot en dat was uiteindelijk beslissend. Sono won, maar Elliot werd keurig 2e van de hoogste groep. Leuk was het om te zien hoe gemoedelijk en gezellig beide concurrenten van elkaar tussen de rondes door met elkaar omgingen. Beiden erg sportief!

Imara was vandaag uitstekend op dreef. Ze zat voor het eerst in een C-groep op een GP, waarin ze op basis van de Noordelijke Jeugdrating op plek 7 van 8 was ingedeeld met verder alleen jongens. Ze speelde heel geconcentreerd en mooi schaak. Ze nam de tijd als dat nodig was in een stelling, maar vond dan ook goede oplossingen. Na 6 ronden stond ze samen met een andere sterke speler ongeslagen bovenaan met beiden 5 uit 6. De laatste ronde verloor ze helaas, maar ze werd dus heel netjes tweede met 5 uit 7 in deze sterke groep. Een mooie opsteker waar ze trots op kan zijn.

Imara heeft een ondenkbaar mat gecreëerd en ziet het punt al blij tegemoet!

Opvallend was hoe royaal de Friese organisatoren waren. Er waren na ronde 3 en 5 twee korte pauzes, waarin de kinderen beide keren getrakteerd werden op drinken met chips of een koek. Voor de kinderen die geen beker wonnen, was er een medaille. Een erg leuk en geslaagd toernooi!

Na al die partijen tegen alleen maar jongens na het toernooi nog even lekker lol maken achter het bord met een ander meisje na afloop van het toernooi.

Prima verstandhouding tussen de twee concurrenten.

Met een succesvolle auto terug naar Groningen.

0 keer bekeken

Contact

Clubmiddag: vrijdagmiddag 16:15 - 17:30 

Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh

Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB, Groningen

Jeugdleider: Ronald van Nimwegen

Email: a.r.vannimwegen@hetnet.nl

Tel: 06-10039868 

KvK: 56506058

Iban: NL23 INGB 0000 708870

t.n.v. SC de Paardensprong 

Sponsoren

© Sc de Paardensprong

sklogo-matte.png