Jeugd NL team vierde op internationale battle.

Zondag 7 juni 2020.

Vanmiddag om half drie heeft het Jeugd NL team voor het eerst meegedaan aan een internationale team battle. Het Jeugd NL team is nog niet zolang geleden opgezet door "Organisator" Martijn Hardeman en heeft inmiddels al bijna 100 leden waarvan de helft vanmiddag meespeelde.


De deelnemende teams waren de Franse clubs Nomad Echecs Paris (Parijs), StanEchecs U18 en Vandoeuvre-jeunes (beiden Nancy), Les Youngsters de Saint Maur (Saint Maur), uit Kazachstan Maestro Chess, Corona AM uit Armenië en de Iraanse club Nokhbegan Chess Club. De speeltijd was anderhalf uur met een bedenktijd van 5 minuten + 3 seconden per zet.

Op de foto is te zien dat er 205 deelnemers waren, maar een aantal vooraf aangemelde spelers bleek niet mee te doen. Het aantal spelers die wel meespeelde lag rond de 185.

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Jeugd NL ging voortvarend van start en pakte meteen de kop positie. Na een kwartiertje spelen schoof het veld in elkaar en ontstond een hele spannende battle waarin de punten van de beste tien spelers per team het klassement vormde. De Parijzenaren namen in het laatste kwartier afstand van de rest en team Jeugd NL wisselde steeds van positie om uiteindelijk keurig vierde te worden. Uiteraard deden ook Paardensprongers mee.

Aron en Berend speelden niet de volledige tijd en scoorden resp. 1 en 6 punten. Imara wist er partijen te winnen en Lukas deed het heel goed met vier punten. Ik zag hem een hele knappe partij winnen en dan zie je de vooruitgang als je veel speelt zoals Lukas. Complimenten ook naar Mehran en Jip die een tijdje bij de topscoorders stonden in team Jeugd NL. Mehran haalde zeven punten en Jip tien. De beste Paardensprongers waren Eli Alia en Pieter. Eli Alia stond nog vlak voor tijd in de top 10 maar viel op het laatst met 13 punten terug naar 14e plaats. Pieter haalde de top 10 wel met 17 punten werd hij 9e. In de top van het klassement zijn veel NOSBO spelers terug te vinden. Binnenkort speelt Jeugd NL weer een battle op Lichess. Wil je ook meedoen met Jeugd NL stuur een berichtje naar Martijn!

0 keer bekeken

Contact

Clubmiddag: vrijdagmiddag 16:15 - 17:30 

Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh

Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB, Groningen

Jeugdleider: Ronald van Nimwegen

Email: a.r.vannimwegen@hetnet.nl

Tel: 06-10039868 

KvK: 56506058

Iban: NL23 INGB 0000 708870

t.n.v. SC de Paardensprong 

Sponsoren

© Sc de Paardensprong

sklogo-matte.png