Jip en Ties periodekampioenen.

Bijgewerkt: jan 16

Vrijdag 15 januari 2021.

We hadden gehoopt om volgende week vrijdag weer een clubmiddag te kunnen houden. Met de verlenging van de lock down gaat dat helaas niet door. Halverwege februari hopen we weer bij elkaar te komen op de gescheiden clubmiddag en halen dan het nodige in. Zoals taart eten op het succes van de Grote Clubactie en de prijsuitreiking daarvoor. Meteen na de lockdown zijn de konings en dame divisie online op Lichess verder gegaan. We hadden gehoopt deze maand weer te beginnen wat voor de toren en loperdivisie een mogelijkheid gaf om de laatste twee ronden in te halen. Nu dat scenario van tafel is gaat de torendivisie volgende week ook online waarna we hopen iedereen in de loperdivisie ook online verder te laten spelen zodat we de competitie voor de zomervakantie volledig kunnen afronden.

Deze week is de zesde ronde gespeeld in de konings en damedivisie. Ties werd voor de laatste speelronde al periodekampioen in de damedivisie door Casper te verslaan. In periode drie mag hij zijn talent laten zien in de hoogste groep. De beste papieren om ook te promoveren hebben Imara en Matei. Beiden hebben vier punten verzameld, hun WP score is gelijk maar Imara heeft een klein voordeel met een betere SB score. Als Imara promoveert zien we alle drie "Paardensprong girls" op het hoogste niveau. Onderaan staat Boaz met een punt en en viertal spelers met twee punten: Mattias, Mehran, Ruben en Rogier. Het zal ons niet verbazen als de beslissing valt op WP punten.


In de koningsdivisie is het doek gevallen voor Jarne. Puntloos staat hij onderaan dus in de volgende periode verder in de damedivisie. Lars en Hedde staan ook in de gevarenzone maar Kaj, winnaar eerste periode damedivisie, weet zich knap te handhaven. Jip speelde ronde zes remise tegen Dagmar maar dat was, door verlies van concurrent Pieter tegen Elliot, genoeg om de tweede periode te winnen. Jip plaatst zich, samen met Eli Alia winnares periode 1, voor de halve finale om het clubkampioenschap. In de torendivisie heeft Sebastiaan aangegeven niet online te kunnen spelen. Melle staat er het beste voor met 4.5 punten gevolgd. door Pim met een half puntje minder. Met nog twee ronden te gaan zijn Julian, Edgar en Bram ook nog in de race voor promotie.


De bekercompetitie gaat over twee weken online verder. Komende week gaan we loten en bepalen we in overleg met de spelers het speeltempo. Naast de competities wordt er weer veel gespeeld op Lichess. Het Eindejaarstoernooi georganiseerd door Martijn Hardeman trok op 30 december bijna 60 deelnemers. Pieter won heel knap de A/B categorie en Dagmar legde in de D categorie beslag op de derde plaats. Mehran en Berend werden vierde in hun klasse, net naast het podium. Voor Berend liggen er goede kansen op het podium in het Winterkampioenschap. Na vier speelronde staat hij ongeslagen aan kop. Zie de verslagen op de NOSBO site:

Winterkampioenschap

Eindejaarstoernooi

24 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven