• Ronald van Nimwegen

Jip pakt finaleplaats, Berend winnaar groep 2, 15 jaar toernooi.

Bijgewerkt: jun 8

Maandag 7 juni 2021.

In de competitie zijn de laatste partijen in de 4e periode in de konings, dame en torendivisie online gespeeld. De afgelopen weken zijn de clubmiddagen in en buiten de Hunzeborgh georganiseerd maar om de kansen voor iedereen gelijk te houden hebben we gekozen om alle partijen in deze divisies online verder te spelen. In de loperdivisie staan nog partijen open. Deze worden op de club en online op Lichess gespeeld. Vrijdag wonnen Noud en Anton hun partijen tegen Romme en Azadeh. Noud is op dit moment koploper maar er kan nog van alles gebeuren.

In de torendivisie maakten de koplopers geen fouten. De top drie van het klassement blijft daardoor ongewijzigd. Carlijn speelde slechts 5 van de 7 partijen maar won ze allemaal. Volgend seizoen zien we haar terug in de damedivisie. Melle zit het hele seizoen al tussen de dame en torendivisie. Met 5 punten maar een wat lagere WP dan Carlijn zien we hem weer terug op en niveautje hoger. Bram kwam een half puntje te kort om te promoveren. In de torendivisie wordt niet gedegradeerd. We gaan voor de start volgend seizoen kijken hoe we de spelers die niet hebben gespeeld, als ze nog clublid zijn, gaan indelen in de loper en torendivisie. In de damedivisie hadden Ties en Julian een slechte periode. Ze eindigden met 2 en 1 punt op de laagste plaatsen dus volgend seizoen starten ze in de torendivisie. Dagmar was in de vorige periode gedegradeerd naar de damedivisie maar bewees met een bijna perfecte score 6.5 uit 7 duidelijk een maatje te groot te zijn voor de rest. De enige die haar nog kon volgen is Jorn met een half punt minder. Beiden spelen volgen seizoen in de koningsdivisie.


Lars en Kaj degraderen uit de koningsdivisie. Lars had een slechte periode met in de laatste ronde verlies tegen Rogier. Kaj won verrassend van Eli Alia maar de winst was niet genoeg voor handhaving op het hoogste niveau. Op WP punten bleven Matei, Rogier en Menko hem net voor. In de top van het klassement maakte Jip, al op voorsprong na de zesde, geen fouten. Na winst op Jarne won hij zijn tweede periode titel en gaf hij de achtervolgers Pieter en Berend geen kans. Met twee periode titels heeft Jip zich geplaatst voor de finale. Wie zijn tegenstander wordt, dat zien we over een week of twee. Pieter en Eli Alia spelen de halve finale op de clubmiddag in een serie best of vier. Bij gelijke stand wordt het vluggeren. Tijd op de klok, net als in de finale (best of vier) 20 + 5 met notatie.


In het SC de Paardenspong 15 jaar toernooi stond voor groep 2, de categorieën A/B, C en D de 9e en laatste ronde op het programma. In de oudste categorie, A/B, won Berend van Hedde waarmee hij het totaalklassement met 7 punten en de categorie A/B op zijn naam schreef. Aron speelde een van zijn slechtste partijen tegen Pieter maar met een betere WP, met voor beiden zes punten, bleef Aron Pieter net voor. Zilver voor Aron en brons voor Pieter. Ondanks de verlies partij tegen Berend werd Hedde met 5 punten toch nog derde in de C categorie. Ruben was niet aanwezig maar met een betere WP dan Hedde scoorde Ruben de tweede plaats. Dagmar was veruit de beste in deze categorie. Met een knappe winst in een lastig eindspel won ze van Menko. In het totaalklassement eindigde Dagmar als tweede.


Ook bij de Dérs een aantal afwezigen in de top van het klassement, Matei en en Kaj stonden op positie een en twee, maar ondanks dat ze niet aanwezig waren bleven ze, met voor beiden vier punten, samen aan de leiding. Matei wint bij de Dérs op basis van een betere WP, de tweede plaats is voor Kaj. Ties speelde maar drie ronden in het toernooi en won ze alle drie. Hij had geluk in de laatste ronde. Matthias verloor en David kon niet aanwezig zijn. Op basis van WP bleef Ties deze en een groot aantal andere spelers in de eindstand voor.


De bekers worden op de laatste clubmiddag van het seizoen, 2 juli, uitgereikt.17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven