top of page

Koninklijke onderscheiding voor Ronald van Nimwegen!

Vanochtend rond 11.00 uur kreeg Ronald op het stadhuis van de burgemeester van Groningen, dhr. Koen Schuiling, een koninklijk lintje opgespeld. Hiermee is hij benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau!


Ronald kreeg de onderscheiding wegens zijn tomeloze inzet voor Sc. De Paardensprong, die hij in 2006 samen met Bram heeft opgericht. Zijn vrouw Anita, Sjoerd Jan, Martijn, Niels en Bram zaten in het “complot”. Middels een nepbrief van de gemeente werd Ronald naar het stadhuis gelokt. Omdat Bram (voorzitter) op vakantie was, werd de brief doorgestuurd naar Ronald. In de brief stond vermeld dat de wethouder graag met succesvolle verengingen in gesprek wilde gaan en daar stond zelfs een kleine beloning van 250 euro tegenover. Natuurlijk wilde Ronald gaan. Martijn bood zich aan om mee te gaan. “Als je met de wethouder in gesprek gaat, kun je niet aankomen in een spijkerbroek,” zei Martijn. “En doe ook maar een stropdas voor,” vulde Niels aan. Zo gezegd, zo gedaan.


Al die tijd had Ronald niets in de gaten. Zelfs toen hij over de drempel van het stadhuis stapte ging er nog geen lampje branden, als stond de “lintjesregen” op een bord groots aangekondigd. Ronald zag het niet. En wat deden al die cameraploegen en fotografen daar?

Compleet overrompeld keek Ronald in het rond. “Wat is dit allemaal? Moet ik straks ook speechen?” We stelden hem gerust dat hij alleen maar hoefde te luisteren.


De burgemeester prees Ronalds tomeloze inzet voor de Paardensprong, maar ook voor het bestuur van de kerk, de Hunzeborgh en het Oranjecomité. En toen kwam het grote moment! Ronald kreeg het lintje van de burgemeester opgespeld (zie foto).

De eerstvolgende clubmiddag staan we stil bij de koninklijke onderscheiding van Ronald. We hopen dat jullie allemaal aanwezig kunnen zijn.

201 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page