Laatste clubmiddag 2018 - 2019 afscheid Ruben


Vrijdag 5 juli 2019

Vlak na het hele leuke kampeerweekend weer een hoogtepunt van het seizoen, de laatste clubmiddag. Net als voorgaande jaren met een clubmiddag waar we leuke schaakspelletjes doen zoals hands and brains, Raidropchess, schaken met drie personen en natuurlijk de gekleurde schaakstukken. Jip, Aron, Lars en Pieter hadden een eigen variant op de borden gezet, zie onderstaande foto. Wat de bedoeling is, is mij niet helemaal duidelijk.

Om half zes was het tijd voor de prijsuitreiking in een bomvolle Hunzeborgh, waar eerst de laatste diploma’s van het jaar werden uitgereikt. Tim is geslaagd voor opstap 1, Jens voor opstap 2, stap 1 diploma’s voor Lukas en Jonathan en stap 2+ voor Gianluca. Gefeliciteerd allemaal! De kampioen van de 4e periode hadden hun medaille nog tegoed, Sebastian is winnaar van de torendivisie, Eli Alia van de damedivisie en Elliot, die helaas afwezig was won de laatste periode in de koningsdivisie.

De club heeft met Aron een nieuwe kampioen. Hij won tweede periode titels en had een vrijstelling voor de finale. De halve finale tussen Pieter en Elliot werd door Pieter gewonnen waarmee Elliot op de derde plaats is geëindigd. De finale tussen Aron en Pieter werd online gespeeld. Weer een nieuwe innovatie voor de club. De eerste serie van vier partijen leverde na mooie partijen een gelijke stand op. In de barrage, over twee partijen, bleek Aron de beste te zijn. Pieter is de clubkampioen van vorig seizoen en mocht de wisselbeker overhandigen aan Aron.

Beker

Competitie

De lege plek in de prijzenkast van Pieter waar de wisselbeker stond is wel opnieuw gevuld want Pieter won de bekercompetitie. In de finale versloeg hij bekerhouder Ruben, uit zijn handen kreeg Pieter de wisselbeker voor de bekercompetitie. Opnieuw een beker voor Aron, in de bekercompetitie won hij de strijd voor de derde plaats van Aron. Nadat alle bekers waren uitgereikt mochten alle kinderen naar voren komen om een medaille als herinnering aan het seizoen in ontvangst nemen.

In de kleine zaal was intussen een uitgebreid buffet ontstaan, meegenomen door veel ouders en kinderen. Na het eten het gezellige ouders tegen kinderen toernooi. In voorgaande edities waren de kinderen duidelijk de sterkste, dit jaar wisten de ouders nipt te winnen met hulp van de trainersstaf.

Voorafgaande aan de prijsuitreiking namen we afscheid van Ruben. Het is nooit leuk als clubleden gaan verhuizen, zoals is het verleden Jonathan naar Israël, Levi naar Enschede, Daan naar Alkmaar en nu Ruben ook naar Enschede om daar te gaan studeren. Ruben is een kind van de club. Hij werd op 22 augustus 2008 clublid, getuige onderstaande foto uit die tijd waar veel van onze huidige clubleden nog niet eens geboren waren.

Een van de hoogtepunten voor Ruben is natuurlijk zijn partij tijdens de boek presentatie tegen burgemeester Den Oudsten op 10 juni 2016. De laatste twee jaar is Ruben actief geweest in het trainersteam en heeft met veel enthousiasme de jongste kinderen lesgegeven. We gaan Ruben enorm missen maar we zien hem vast terug want als Ruben kan, loopt hij in de toekomst wel eens binnen op de clubmiddag. En als het kan gaat Ruben meedoen op ons toernooi waar hij zijn titel van vorig jaar kan verdedigen als winnaar van de open groep. Natuurlijk mag hij altijd mee op ons kampeerweekend. Als aandenken aan de club kreeg Ruben een mooie bokaal als erelid van SC de Paardensprong.

We hebben een heel mooi en succesvol seizoen achter de rug. Eli Alia die zich wist te plaatsen voor drie NK’s, Mehran en Imara op de Pupillendag in Meppel waar Imara derde meisje van Nederland werd in de G categorie. Het E team met een tweede plaats in de NOSBO finale en geplaatst voor het NK in Rotterdam op 14 september. Rogier werd met de GSV school Nederlands kampioen en de vele bekers die gewonnen werden op toernooien. En wat te denken van het leuke uitstapje naar Aurich waar onze spelers ook in de prijzen vielen!


De club blijft zich verder ontwikkelen, stilstand is achteruitgang. Dit seizoen met een nieuwe website waar we heel blij mee zijn. Ons nieuwe shirt waar we veel complimenten over kregen en natuurlijk de nieuwe opzet in de competitie welke enorm goed heeft uitgepakt. In iedere periode is wat te winnen en kinderen kunnen na promotie het gaan proberen tegen betere spelers. Degradatie is natuurlijk jammer maar je komt in een groep terecht waar je meer kans hebt om te winnen. In september start de grote Clubactie waar we natuurlijk weer aan mee doen. Met de opbrengst gaan we weer leuke dingen doen zoals investeren in het kampeerweekend, nieuwe shirts aanschaffen en materialen aanschaffen.

Iedereen een fijne zomervakantie en tot 30 augustus, de eerste clubmiddag seizoen 2019 – 2020.


Er zijn twee serie's foto's gemaakt: serie 1 en serie 2 door Martijn Hardeman.

0 keer bekeken

Contact

Clubmiddag: vrijdagmiddag 16:15 - 17:30 

Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh

Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB, Groningen

Jeugdleider: Ronald van Nimwegen

Email: a.r.vannimwegen@hetnet.nl

Tel: 06-10039868 

KvK: 56506058

Iban: NL23 INGB 0000 708870

t.n.v. SC de Paardensprong 

Sponsoren

© Sc de Paardensprong

sklogo-matte.png