top of page

Laatste clubmiddag seizoen met alles erop en eraan.

Bijgewerkt op: 19 jul.

Vrijdag 14 juli 2023.

Het seizoen 2022 - 2023 zit erop. En wat een mooi seizoen hebben we gehad! Prachtige prestaties van onze meiden op de NK's, het C team wat aan het begin van het seizoen boven zich uit steeg en niet te vergeten de GP toernooien waar de clubleden dit seizoen enorm veel prijzen hebben gescoord. Tijdens onze verhuizing naar Peize, afgelopen zondag werd het laatste toernooi van het seizoen gespeeld: het Open Noord Nederland Jeugd Kampioenschap. Hiervan ontbreekt een verslag maar graag wil ik jullie verwijzen naar het verslag van Martijn Hardeman op de NOSBO site, waar ook alle eindstanden zijn te vinden. Vanmiddag de laatste clubmiddag van het seizoen, traditioneel met een buffet en ouders tegen kinderen toernooi. Voorafgaand de schaakpuzzels en natuurlijk de diploma en prijsuitreiking.

Sinds vorig seizoen zorgen Berend en Sjoerd voor de schaakpuzzels. Dit keer waren er 27 opdrachten in de kleine en grote zaal. Van eenvoudig tot zeer moeilijk. Voor iedereen wat wils! De beste puzzelaars volgt in de update.

Even voor zes uur was het tijd voor de diploma uitreiking. De geslaagden: Stap 3: Jorn, Stap 2+ Matthias, Noe en Matei. Stap 1+: Tobias en Hannah. Stap 1: Azadeh en Brandon. Christo kon niet aanwezig zijn maar is ook geslaagd voor zijn eerste diploma, Opstap 1.


In een volle Hunzeborgh was het vervolgens tijd voor het ere metaal. Voor alle clubleden lag er een herinnering in de vorm van een medaille klaar. Clubleden die afwezig waren krijgen de medaille later. In de beker competitie won Berend twee partijen in de finale tegen Eli Alia dus de beker voor de winnaar en de wisselbeker gaan naar de grootverdiener dit seizoen. Dagmar en Simon speelden de partijen voor de derde plaats online. Simon was de beste en won de beker voor de derde plaats.

In de competitie stond de uitreiking van de bekers van periode vier ook op het programma. De loperdivisie is gewonnen door Milan. Hij was afwezig dus de beker krijgt Milan op de eerste clubmiddag van het volgend seizoen (8 september). Ilya won de torendivisie en Gianluca gaat volgend seizoen spelen in de koningsdivisie, Met een 100% score was hij oppermachtig in de damedivisie. In de vierde periode had Carlijn kan op de titel maar zij verloor de laatste partij waardoor Berend ook deze periode op zijn naam schreef. Met winst in alle perioden werd Berend ook clubkampioen seizoen 2022 - 2023. Carlijn en Eli Alia speelden online voor de tweede en derde plaats. Carlijn was de beste en zij werd dus tweede in dit seizoen.

Berend is dus grootverdiener qua bekers dit seizoen. Helaas gaat hij afscheid nemen van de club. Voor zijn studie verhuisd Berend naar Schiedam. Tijdens het kampeerweekend staan we daar zeer zeker bij stil. Met een armen vol bekers nam hij afscheid van de clubmiddag.

Het is al jaren een traditie, uitgezonderd de Corona jaren, dat we het seizoen afsluiten met een buffet, gemaakt door de ouders, trainers en ook kinderen. In de kleine zaal stonden ook vandaag weer heel veel lekkernijen die iedereen zich goed liet smaken. Toen het ouders tegen kinderen toernooi begon was het buffet nagenoeg op.

En dan het leuke ouders tegen kinderen toernooi. Er waren wat minder ouders dan voorgaande jaren maar ze kregen versterking van de trainers. Dat mocht niet baten, de kinderen waren ook dit jaar weer de sterkste. Zie het scorebord met de nodige opmerkingen van de kinderen!
Het nieuwe seizoen gaat van start met ons kampeerweekend. Van 1 t/m 3 september gaan we voor de 9e keer naar camping de Vledders in Schipborg. Meteen na aanvang nieuwe seizoen gaan de teamwedstrijden voor de C, D en E teams van start. De D en E teams spelen hun halve finale in Hoogkerk. Meer informatie daarover volgt. Zie ook de agenda op onze site!48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page