top of page

Makkelijke avond voor het NJC team.

Bijgewerkt op: 20 mei

Vrijdag 17 mei 2024.

Na de toch wat moeizame overwinning tegen het eerste team van SC Hoogeveen, op 12 april in Akkrum stond vanavond de achtste en voorlaatste ronde op het programma in de Noordelijke Jeugd Competitie. Een blik op de tussenstand na ronde zeven met eerst de match en dan de bordpunten:

 1. Philidor 12 - 20.5

 2. SC de Paardensprong 11 - 21

 3. DTK/Midfrylan 10 - 20

 4. SG Staunton 10- 18

 5. SC Ten Boer 1 8 - 16.5

 6. vdLinde/DAC 8 - 16.5

 7. SC Hoogeveen 1 6 - 12.5

 8. SC Ten Boer 2 3 - 3.5

 9. SC Hoogeveen 2 1 - 4.5

 10. Matadoren 1 - 3

De stand laat zien dat we nog steeds kanshebber zijn voor de winst in de competitie maar een podium plaats is ook binnen handbereik. Imara kon vanavond niet meedoen dus speelde onze vaste invallen Mehran op het vierde bord. Tegenstander het onder aanstaande team van de Matadoren. Op papier de makkelijkste tegenstander in het deelnemersveld. Opdracht om de titel in zicht te houden, winnen met de maximale cijfers want het kan ook aankomen op bordpunten. Het eerste punt was heel snel binnen voor het team. Mehran won snel een paard en daarna was het na 20 minuten klaar 0 - 1.Op de andere borden ruilden de spelers van de Matadoren snel af en zagen we op de drie andere borden heel snel een eindspel. Simon bepaalde de stand na Mehran op 2 - 0 waarna Kaj en David ook hun partijen wonnen. Na 40 minuten spelen konden we twee match en vier bordpunten toevoegen aan ons puntentotaal. Zoals verwacht een makkelijke ronde maar vergeet niet de Matadoren doen mee om te leren, ons doel is het podium halen met natuurlijk het liefst het kampioenschap. Hoe ging het in de andere matches, want, zoals een schaakouder van de club ooit zie: "de concurrentie gaat elkaar pijn doen"!

David op weg naar de winst met een dubbel aanval.


Het Friese team Philidor uit Leeuwarden leverde ten opzichte van ons team een bordpunt in tegen SC Ten Boer 2. Het werd 3 - 1 voor de koploper in de tussenstand, maar dat kunnen ze hebben. Het verschil in matchpunten is belangrijk. Dat blijft een punt. Als we dit team voorbij willen gaan dan is winst op 14 juni in de laatste ronde in de Hunzeborgh noodzakelijk. Concurrent DTK/Midfryslan en het team van Hoogeveen 2 waren niet aanwezig. Het tweede team van de Hoogeveen 2 kon geen team op de been brengen dus reglementair een 4 - 0 winst voor het Friese team. Dan naar de laatste titel en podium kandidaat SG Staunton. Zij speelden tegen SC Ten Boer 1 en gingen met forse cijfers onderuit. Het werd 3.5 tegen 0.5 voor de Ten Boersters waarmee de podiumkansen voor de Stad Groningers verkeken zijn.


De tussenstand in de top van het klassement:

 1. Philidor 14 - 23,5

 2. SC de Paardenspong 13 - 25

 3. DTK/MIdfryslan 12 - 24

 4. SC Ten Boer 1 10 - 20

 5. SG Staunton 10 - 18,5


Op vrijdagavond 14 juni de finale in de Hunzeborgh. Ons team speelt dan tegen Philidor Leeuwarden. Wat een mooie finale. Bij winst zijn we kampioen. Spelen we gelijk of bij verlies, dan is de uitslag van de match tussen DTK/Midfryslan tegen SG Staunton van belang. Maar door het verlies van vandaag van het Staunton team, zijn we al zeker van de derde plaats. SG Staunton en SC Ten Boer 1 strijden voor de vierde plaats. Het programma voor 14 juni in de Hunzeborgh:


SC ten Boer 2 - SC Hoogeveen 2

SC de Paardensprong - Philidor

vdLinde/DAC - Matadoren

SC Ten Boer 1 - SC Hoogeveen 1

DTK/Midfryslan - SG Staunton


Het beloofd een superspannende ontknoping te worden. We gaan zorgen voor een feestelijke aankleding van het slot NJC competitie 2023 - 2024!26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page