top of page

Maurits en Benthe in actie voor Stichting Haarwensen.

Donderdag 23 maart 2023.

Ingezonden door Christy Hagen

De afgelopen jaren hebben Maurits en Benthe Hagen hun haren laten groeien. Niet alleen voor de lol, maar vooral voor het goede doel, namelijk voor stichting Haarwensen. Deze stichting maakt gratis haarwerken voor kinderen, die door ziekte of andere reden, hun eigen haren – hopelijk tijdelijk- zijn verloren. Goede haarwerken zijn vaak erg duur en worden slechts voor een klein deel door de verzekering vergoed. Stichting Haarwensen biedt kinderen een keuze uit een grote collectie haarwerken, gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan stichting Haarwensen geschonken. Op de website van de stichting, www.haarwensen.nl, vind je meer informatie, waaronder een filmpje van het productieproces. Wist je bijvoorbeeld dat de haren van een haarwerk, stuk voor stuk geknoopt worden? En dat voor het maken van een haarwerk circa 5 vlechten noodzakelijk zijn?

Binnenkort kunnen we weer een nieuwe enveloppe met vlechten opsturen naar stichting Haarwensen. De haren van Benthe en Maurits zijn bijna op de benodigde minimale lengte. Zij doneren hun haren, doneren jullie mee? Naast de benodigde vlechten is elke financiële bijdrage welkom. Doneren kan ook via hun eigen actiepagina. Tot nu toe hebben ze (samen met een klasgenootje van Benthe, hij doneert ook zijn haar) met gezamenlijke acties al €293,15 opgehaald! Een mooi begin, aangezien het maken van een haarwerk ongeveer €1500,00 kost.

Nog een leuk grapje: tijdens het afgelopen Paardensprong Toernooi in (lange) Haren, moest Maurits naar de WC. Daar werd hij door een volwassene aangesproken: “de meisjes-wc is verderop in de gang hoor”. “Dat weet ik”, zei Maurits. En hij is gewoon gebleven. Denken jullie dat je hem nog gaat herkennen zonder lange haren?178 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page