Melle met klasgenoten Kompas naar finale BSK.

Bijgewerkt op: 15 apr.

Zaterdag 9 april 2022.

Na een jaar waarin door Corona geen basisscholenkampioenschap Stad Groningen gespeeld kon worden, was het vandaag tijd voor de 33e editie. Net als voorgaande jaren werd het toernooi gespeeld in wijkcentrum het Dok in Lewenborg, Na de gemeentelijke fusie met Ten Boer en Haren blijft de opzet van het basisscholenkampioenschap hetzelfde. In Haren en de regio Ten Boer worden "eigen" scholenkampioenschappen georganiseerd.

Het Kompas viert feest op het podium (foto ouders Melle)


Het aantal deelnemers van onze club was in vergelijking met voorgaande jaren wat minder. Bij de groep 8 leerlingen deden Ben (Wegwijzer), Mehran (Heerdstee) en Charlotte (Dom Helder Camara) mee. Charlotte werd 10e bij de groep 8 leerlingen met vijf punten uit negen partijen. Een heel mooi resultaat want ze won ook een beker in het meisjes klassement! Met dezelfde score werd Ben 11e op basis van weerstandpunten. Mehran werd met zes punten vierde maar mocht toch de beker voor de derde plaats groep 8 in ontvangst nemen. De toernooi winnaar Himar won de beker als winnaar van het algemeen klassement en zit ook in de laatste klas van de basisschool Dubbele bekers werden niet vergeven. Mehran's zusje Azadeh (groep 3 de Heerdstee) won een partij en kreeg het tweede punt via een bye door het oneven aantal deelnemers. Leuk voor haar was dat ze toernooileider Hiddo mocht helpen met de verloting.

In het archief van de BSK toernooien kom ik het Kompas als deelnemende school in de laatste 10 jaar niet tegen. Dit jaar waren ze wel van de partij waarbij zeker heeft meegespeeld dat Melle naar deze school is gegaan. Op deze school heeft de schrijver van dit artikel de afgelopen maanden een aantal klassikale lessen gegeven, waardoor het schaken op school in de klas van Melle populair werd. Met zeven leerlingen was de school vandaag present en ze lieten meteen van zich horen. De scores van de beste vier Kompas schakers was voldoende om de derde plaats in het scholenklassement te halen. Een hele knappe prestatie, temeer omdat Melle als enige van de deelnemers van het Kompas ook op een club speelt. Op 21 mei mag de school meedoen in de NOSBO finale welke wordt gespeeld in het Dorpshuis in Hoogkerk. We gaan zien hoever ze in deze finale, waaraan ook scholen elders uit onze provincie en Drenthe aan meedoen, gaat komen.

Azadeh helpt Hiddo mee (foto Erszi Sprong)

Team de Heerdstee (foto Esrzi Sprong)


Alle eindstanden van de BSK zijn hier te vinden.

46 weergaven0 opmerkingen