Melle periodekampioen torendivisie.

Maandag 1 februari 2021.

In de laatste ronde 2e periode zijn de laatste beslissingen gevallen in de divisies. Het was spannend in de torendivisie waar in de 2e periode niet veel spelers actief zijn geweest. Slechts vijf spelers gingen de 7e ronde in waarvan Julian de gelukkigste was met een bye waarmee zijn totaal op 4.5 punten kwam, gelijk aan Pim en Melle. Melle won van Bram en Pim leed een nederlaag tegen Lars W. Melle is periodekampioen en gaat verder spelen in de damedivisie. Pim promoveert met hem mee. In punten staat hij gelijk met Julian. De WP en SB punten zijn ook gelijk maar het verschil zit hem in de PS (progressieve score) punten. Dit zijn de punten die je hebt na iedere ronde bij elkaar opgeteld. Deze is voor Pim net wat hoger.

In periode drie gaan meer spelers meedoen in de torendivisie dus wordt het indelen makkelijker.

In de damedivisie lukte het Imara niet om tweede te worden. Ze verloor de partij tegen Ruben. Matei profiteerde met winst tegen Jorn en gaat voor het eerst spelen in de koningsdivisie. De periodekampioen was al bekend, ook Ties gaat voor het eerst in de hoogste groep spelen. Matthias verloor van Rogier en speelt periode drie in de torendivisie. Jip verloor van Aron maar had de periodetitel al op zak. Elliot was Hedde de baas, dus gaat Hedde verder spelen in de damedivisie. Rest nog de loperdivisie. Daarin spelen Rosa en Charlotte online niet mee. Er was een kleine achterstand in deze divisie die bijna is ingehaald. Natuurlijk moeten we in deze divisie een periodekampioen bepalen die promoveert. Daarvoor kijken we naar de stand en de stand als we de resultaten van de partijen van Rosa en Charlotte wegstrepen omdat niet alle partijen gespeeld zijn. Noud heeft de beste papieren en speelt nog tegen Tim. Zodra die uitslag er is vermelden we het op de site.


In de bekercompetitie geloot en al gespeeld in de kwartfinale. Elliot en Pieter plaatsten zich voor de halve finale na winst tegen Menko en Jip. Elia Alia speelt nog tegen Jarne en Aron en Imara kunnen als zus en broer achter een echt bord hun partijen spelen.


Natuurlijk gaan ook onze felicitaties naar Jorden van Foreest die gisteren zeer verrassend het Tata Steel toernooi op zijn naam schreef! Leuk en het vermelden waard dat Jorden in 2009 de eerste winnaar was van ons eigen jeugdtoernooi.


Er kwam nog een tip binnen van Aron:

Sinds een tijdje heeft Lichess zich heel erg verbeterd qua puzzels. Ze hebben bij de normale puzzels nu een systeem met kunstmatige intelligentie, waardoor je nu kunt kiezen tussen onderwerpen, zoals koningsaanval of eindspel, enzovoorts. En ze hebben meer dan een miljoen puzzels. En tenslotte hebben ze nu ook een puzzle rush bedacht (net als chess.com).

Ga hiervoor naar Lichess en klik op puzzels!

11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven