Nieuw boek Bram: de Zilveren Dame!

Zondag 30 januari 2022.

Auteur en jeugdtrainer van Sc de Paardensprong, Bram Baptist, brengt vandaag zijn nieuwste jeugdboek uit: De Zilveren Dame. Het verhaal speelt zich af in de Middeleeuwen, maar is niet op historische feiten gebaseerd. Alles is ontsproten uit de fantasie van de schrijver.

Het verhaal draait om een heel speciaal schaakstuk, de zilveren dame. Hoofdpersoon Tom heeft het stuk nodig om zijn grootste vijand, keizer Safir, te verslaan. De verschrikkelijke keizer heeft de macht gegrepen en tiranniseert het Koninkrijk. Samen met een boswachter probeert Tom uit te zoeken wat er is gebeurd. Dan doet hij een bijzondere ontdekking in de geheime bibliotheek van de Dillenburg. De zilveren dame blijkt ongeëvenaarde krachten te bezitten. Als dit schaakstuk in handen komt van Safir is alles verloren. Slaagt Tom erin het Koninkrijk te redden?

De Zilveren Dame is het eerste deel van de zogenaamde Koningszoon-reeks (het jeugdboek dat eerder in 2017 in kleine oplage is verschenen). Deel twee, De Gouden Koning, zal later dit jaar verschijnen bij uitgeverij Hamley Books uit België. Beide delen zijn compleet herschreven en opgemaakt met foto's.

Het jeugdboek (10+) is overal te koop als hardback, e-book en luisterboek en zal ongetwijfeld ook te vinden zijn bij de lokale boekhandel.

Voor onze clubleden is het boek ook verkrijgbaar op de clubmiddag. Clubleden betalen 15 Euro voor het boek.

Eerder schreef Bram het veelgeprezen boek, Soldaat van het Noorden, dat inmiddels een tweede druk heeft gekregen.

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven