Nieuwe notatieboekjes in gebruik.

Vrijdag 11 december 2020.

In de 2e periode van de interne competitie zijn we begonnen met notatie in de konings en damedivisie. Door de zetten op te schrijven kunnen we de partijen in de trainingsgroepjes analyseren wat een hele goede training is. Volgend jaar roepen we, na iedere speelronde, een van de partijen uit tot partij van de week. Deze partij zetten we op de site. Afgelopen weken hebben de kinderen de partijen genoteerd op lossen blaadjes in afwachting van de notatie boekje. De boekjes hebben we deze week ontvangen en zien er met ons logo op de voorzijde prachtig uit.

De boekjes zijn gemaakt in een werkproject door mensen met een verstandelijke beperking. Voor deze mensen is het maken van o.a. de boekjes een zinvolle dagbesteding. Alle blaadjes worden met de hand gevouwen en daarna als boekje geniet. De winst wordt gebruikt voor aanschaf van (aangepaste) apparatuur waardoor de werkzaamheden kunnen worden uitgebreid. De boekjes hebben we besteld bij Schaakvereniging De Groene Zes uit Bovenkarspel.


In de competitie zijn vanmiddag de partijen in de vijfde ronde gespeeld. In de koningsdivisie staat Jip bovenaan met een 100% score. Pieter staat op vier punten en daarna volgen Berend, Elliot en Dagmar met drie punten. Hedde, Lars en Jarne staan in de gevarenzone voor degradatie naar de damedivisie. In deze divisie is Ties hard op weg om te promoveren. Hij won de partij tegen Matei en zag concurrentie puntjes verspelen. Onderin is het spannend, meerdere spelers kunnen nog degraderen. In de torendivisie lijkt het te gaan tussen Melle, Pim, Sebastiaan en Julian. Melle staat met vier punten een halfje voor op Pim en Sebastiaan. Julian staat daar weer een half punt achter.


In de loperdivisie staan in de 2e periode nieuwe clubleden. Anton en Romme zijn onlangs lid geworden van de club en daar komt waarschijnlijk nog een meisje bij, Rosa. Van drie spelers hebben we afscheid genomen: Amira, Anissa en Joris. In de loperdivisie spelen alle kinderen een keer tegen elkaar. Omdat er meer speelronden zijn proberen we zoveel mogelijk te spelen op een clubmiddag. Vandaar dat het aantal gespeelde partijen per kind verschilt. Op dit moment staat Charlotte, die in de eerste periode een half puntje te kort kwam, bovenaan. Ze won alle zes partijen.

Volgende week staat de bekercompetitie op het programma. Degenen die geplaatst zijn voor de laatste 16 spelen om 16.45 uur in de kleine zaal.

25 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven