top of page

NJC team wint strijd om de vijfde plaats.

Vrijdag 2 juni 2023.

In de Hunzeborgh werd vanavond de finale in de NJC competitie gespeeld. Na een klinkende zege in de halve finale tegen het tweede team van SC Ten Boer speelde het team voor de vijfde plaats tegen DTK/Midfryslan. In de poulefase verloren we met grote cijfers 0.5 - 3.5. Tijd om revanche te nemen.

In een volle Hunzeborgh speelde het team in dezelfde opstelling als in eerdere ronden. Berend, David, Simon en Imara. Simon verloor vrij snel zijn partij. David had veel tijd verbruikt en moest in het middenspel het niet alleen opnemen tegen zijn tegenstander maar ook tegen de klok. Na iedere zet krijg je er 15 seconden bij maar zijn klok bleef vaak onder de minuut, terwijl zijn tegenstander ruim 20 minuten op de klok had. De partij eindigde in remise door zetherhaling, dus een belangrijk half puntje voor het team.

Op de borden een en vier was het spannend en bleef de stelling lang in evenwicht. Imara wist als eerste de partij te winnen en een beetje ongeloof bij Berend die niet had verwacht de partij te winnen. Een knappe 2.5 - 1.5 overwinning waarmee het team vijfde werd in de NJC competitie. Het team van Philidor Leeuwarden werd kampioen met een ruime zege op het team van Staunton. De derde plaats ging naar het DAC/vdLinde combinatie team. Zij versloegen het team van Hoogeveen. Op de zevende plaats eindigde het eerste team van SC Ten Boer na winst op hun clubgenoten team 2.

Volgend seizoen gaat de NJC natuurlijk verder. De competitie gaat eerder van start en er wordt nagedacht om meerdere ronden op een dag te spelen.


65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page