NK D online: top tien plaatsen voor Eli Alia en Elliot.

Bijgewerkt: mei 23

Donderdag 21 mei 2020.

Het Hemelvaart weekend is al decennia lang het weekend (drie speeldagen) voor de beste jeugdspelers t/m 12 jaar van het land. In Rijswijk wordt dan gespeeld voor het Nederlands kampioenschap op een perfect georganiseerd toernooi waar heel veel clubleden in het verleden hebben meegedaan. Oud clublid Eelke de Boer werd zelfs nationaal kampioen in 2015. Door het Corona virus kon het toernooi dit jaar niet doorgaan. Dus werd er vandaag online geschaakt voor de titels online schaakkampioen D in de categorieën algemeen en meisjes. Over het algemeen zijn het jongens die meedoen bij "algemeen" maar meisjes hebben de keuze in welke categorie zij mee gaan spelen.

Het meisjes toernooi trok 25 deelneemster. Zij speelden zeven ronden in de ochtend uren. Eli Alia wist vier punten te scoren en werd daarmee gedeeld achtste, op weerstand punten 9e. Een prima prestatie want zij is nog E speelster en miste het podium in het paasweekend op het online NK E meisjes. Op dat online toernooi werd ze vierde, een mooie opsteker voor volgend jaar als ze echt een D'tje is en misschien wel op het podium kan komen. Ten Boerster Elisa Oostinga scoorde ook dat puntenaantal en werd 10e. Negen ronden stonden in de middag op het programma bij de categorie algemeen met 50 deelnemers. Elliot speelde een heel goed toernooi met zes punten. Hij werd gedeeld 5e en op basis van weerstand punten de tiende plaats en tevens de beste NOSBO speler. Noel Koene (SC Hoogeveen) werd 20e met vijf punten, Tommaso Cioffi (Matadoren/Staunton) 24e met 4.5 punten en Sono Folkers van dezelfde club vinden we met 4 punten terug op de 26e plaats.

Als de situatie het toelaat wordt het "echte" NK D in het najaar gespeeld met dan nieuwe kansen op een nog beter resultaat want online spelen is natuurlijk heel anders dan achter een echt bord met een zichtbare tegenstander en meer tijd op de klok.

Link naar het KNSB verslag van de meisjes

Link naar het KNSB verslag algemeen

0 keer bekeken

Contact

Clubmiddag: vrijdagmiddag 16:15 - 17:30 

Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh

Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB, Groningen

Jeugdleider: Ronald van Nimwegen

Email: a.r.vannimwegen@hetnet.nl

Tel: 06-10039868 

KvK: 56506058

Iban: NL23 INGB 0000 708870

t.n.v. SC de Paardensprong 

Sponsoren

© Sc de Paardensprong

sklogo-matte.png