NK Schoolschaak Online met Lisa, Boaz en Kaj.

Zaterdag 30 mei 2020.

Verslag Eline Bronswijk.

Op 15 mei kreeg ik (coördinator schaken op school) een mailtje van de directrice van onze school Het Palet. Een doorgestuurd mailtje van de KNSB of wij met onze school mee zouden willen doen met het NK Schoolschaak Online 2020. Dit zou beginnen op 18 mei. Oei, dat is over 3 dagen al. Even kijken wie de beste 5 waren. 3 van de beste 5 (Kaj, Lars en Boaz) van onze school wilden graag meedoen. 2 haakten af. Nog 1 plekje om te vullen. Ach, ik zou Lisa kunnen vragen, want die wil eigenlijk altijd wel schaken en ja hoor! Ons Team is compleet.

Dat er 2 van ons team uit mijn gezin kwamen was eigenlijk heel handig. Zo konden wij bij mij thuis afspreken en gezegend als wij zijn met 4 laptops kon iedereen achter een computer kruipen. Elke dag is er een schaaktoernooi van 15:30 tot 17:00. Elke dag gaan ze sowieso niet redden. Maar 2x in de week misschien wel.Een nieuw platform ChessKid en Schaakmatties. Ik moest alles nog even ontdekken.

Hier en daar ging het ook niet helemaal vlekkeloos. Iemand vergat de tijd en kwam niet opdagen of vergat op Join te klikken zodat hij die dag niet mee kon spelen. Geen Wifi en je bent uit het spel. Soms wel Wifi en geen spel of het spel kwam met vertraging op gang waardoor diegene (met de 5+5 instelling) 1,5 minuut kwijt was van de klok. Zo nu en dan werd er ,,Hakker!” geroepen en ,,Mijn game lagged!”

Toch bleven de kinderen er vrij relaxed onder. Kaj verdween al snel naar de zolder waar er een vaste aansluiting op het internet mogelijk is en ook een stuk rustiger.

Tussen de partijen door wordt hier enthousiast gespeeld in en buiten de tuin. Ik let dan op de potjes die nog aan de gang zijn en als er dan nog 1 gespeeld wordt roep ik ze naar binnen. Dan kijken we vaak samen nog even naar het laatste potje wat dan ook fanatiek geanalyseerd wordt. Leerzaam

Kaj is ons talent en zorgt voor de nodige punten. Lars zorgt voor de rust en het relativeren met zijn gezellige nuchterheid. Boaz is onze computer whizz Kid, die de manier heeft gevonden om ons weer terug in het spel te krijgen als wij eruit zijn. Lisa is mascotte van het team die ook nog best wel wat puntjes bij elkaar harkt.

Het is vooral erg gezellig en na afloop hoef ik de gasten nog net niet fysiek te verwijderen uit de achtertuin. Al met al best geslaagd moet ik zeggen.

Link naar de uitslagen.


0 keer bekeken

Contact

Clubmiddag: vrijdagmiddag 16:15 - 17:30 

Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh

Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB, Groningen

Jeugdleider: Ronald van Nimwegen

Email: a.r.vannimwegen@hetnet.nl

Tel: 06-10039868 

KvK: 56506058

Iban: NL23 INGB 0000 708870

t.n.v. SC de Paardensprong 

Sponsoren

© Sc de Paardensprong

sklogo-matte.png