Paardensprongers op weg naar eremetaal in NOJK.

Bijgewerkt: jun 2

Zaterdag 30 mei 2020.

Tien Paardensprongers en aspirant clublid Azedeh deden vandaag mee aan de tweede ronde van het Noordelijk Online Jeugd Kampioenschap. De eerste editie was nog niet volledig geautomatiseerd in Zwitsers spelen maar gelukkig kent Lichess nu ook deze indeling. Dat scheelt organisator Martijn vele honderden te verwerken app'jes. Enige dagen geleden is er een test geweest of het systeem goed werkte en dat bleek te kloppen.

De tweede ronde telde een aantal nieuwe deelnemers maar ook een aantal "afwezigen"die in de eerste ronde wel meededen. Veertig spelers deden vandaag mee in de twee groepen: A geboortejaren 2002 - 2009 en B 2010 - 2016. Zes ronden stonden weer op het programma met een bedenktijd van 10 minuten + 3 seconden per zet. In de A/B categorie scoorde Jarne weer drie punten waarmee zijn total op zes komt. Daarmee staat hij vierde in het klassement met slechts een puntje afstand van de derde plaats. Jorn speelde voor het eerst mee en mag tevreden zijn met 2.5 punt. Aron speelde vandaag niet mee. In categorie C wist Ruben twee punten aan zijn totaal toe te voegen, met vijf punten staat hij nu 6e.


De grootste groep deelnemers speelt in categorie D. Elliot had een wat mindere dag dan in speelronde een. De score van vandaag, 3 punten, brengt hem op een total van 7.5 punten,. Dat levert hem een derde plaats op in de tussenstand waar het nog alle kanten op kan gaan want aan de top zijn de verschillen erg klein. Hedde deed voor het eerst mee en wist 2 partijen te winnen. Dagmar is in felle strijd verwikkeld met Serana (SC Assen) om beste meisje te worden. Dagmar scoorde drie punten vandaag en staat een puntje voor op haar rivaal. Vandaag troffen ze elkaar niet maar hopelijk in de derde ronde komen ze elkaar tegen. Kaj en Matei speelden vandaag niet. De winst in de E categorie kan Eli Alia nauwelijks meer ontgaan. Ze voegde vandaag 4.5 punten toe bij haar totaal welke nu op 9 punten staat. Het verschil met de nummers twee en drie bedraagt 2.5 punten. Bij de F'jes staat Mehran op de bronzen plaats. Met zeven punten staat hij gelijk met Maurits maar de SB score is in het voordeel van Mehran. Ook hier hopen dat ze elkaar in de derde ronde treffen. Imara had een wat mindere dag met twee punten maar is nog wel het beste meisje! Lukas deed voor het eerst mee en scoorde goed met 2.5 punten maar er zat een vreemde remise bij in een partij die wel heel voordelig was voor Lukas. In de categorie G deed Lisa niet mee maar ze blijft het beste meisje. Bij de allerjongsten deed Azedeh weer heel dapper mee. Knap hoor om zo jong zes partijen te spelen en er ook eentje weet te winnen.

Een mooie tussenstand voor de Paardenspongers waar op de laatste speeldag, tevens NOSBO kwalificatie voor de FGH'tjes voor de online Pupillendag op 13 juni.


Resultaten A groep

Resultaten B groep

Alle tussenstanden


Verslag SG Staunton0 keer bekeken

Contact

Clubmiddag: vrijdagmiddag 16:15 - 17:30 

Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh

Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB, Groningen

Jeugdleider: Ronald van Nimwegen

Email: a.r.vannimwegen@hetnet.nl

Tel: 06-10039868 

KvK: 56506058

Iban: NL23 INGB 0000 708870

t.n.v. SC de Paardensprong 

Sponsoren

© Sc de Paardensprong

sklogo-matte.png