Paardensprongers zijn niet alleen op het schaakbord getalenteerd.

Donderdag 23 juni 2022.

Vanmiddag was een bijzonder moment voor onze clubleden Aron, Jip en Lars. Zij waren uitgenodigd bij minister Wiersma van Onderwijs in Den Haag voor de huldiging "Olympisten 2022".

Jip is vierde van Nederland geworden bij de Olympiade Aardrijkskunde in het overall klassement, maar hij was wel de beste op het theorie onderdeel. De internationale editie zou in Parijs gehouden worden maar vind helaas nu online plaats. Jip kon de huldiging wegens vakantie niet bijwonen, maar krijgt ongetwijfeld het certificaat thuisgestuurd.

De link naar een kort verslag op OOG omroep: https://www.oogtv.nl/2022/06/leerlingen-praedinius-gymnasium-winnen-nk-aardrijkskunde/

Aron werd in de discipline natuurkunde vierde van Nederland. De internationale finale zou gehouden worden in Wit - Rusland maar mede door de oorlog gaat dat niet door. Het Nederlands team gaat een week in een hotel om de finale te spelen.

In de wiskunde olympiade werd Lars 5e. Hij gaat met wiskunde team NL binnenkort naar Oslo voor de internationale finale. Leuke anekdote die Martijn Hardeman ter plaatse opving:

De directeur voortgezet onderwijs vroeg nog aan Lars of hij nu ook voor de Nobelprijs wilde gaan (die daar ook uitgereikt wordt), waarop Lars ad rem antwoordde dat er voor wiskunde geen Nobelprijs is. Die moest er dan maar gauw komen was de conclusie.

Ook Lars was in het nieuws bij OOG omroep https://www.oogtv.nl/2022/06/lars-plaatst-zich-voor-internationale-wiskunde-olympiade-het-zijn-puzzeltjes-het-is-logica/

We wensen Jip, Aron en Lars veel succes!

102 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven