top of page

Paasweekend: schaken in drie provincies.

Dinsdag 11 april 2023.

Na het paaseitjes toernooi op Goede Vrijdag op de club speelden een aantal van onze clubleden in het Paasweekend in drie provincies. In dit verslag een overzicht van hun prestaties. Helaas waren veel clubleden ons mooie clubshirt vergeten, een puntje om aan te denken de volgende keer!

Foto Roelof Kroon

Tilburg NK E

Op 12 februari werd Hannah NOSBO kampioen bij de meisjes in categorie E. Vrijdag en zaterdag mocht ze de strijd aangaan tegen de beste meisjes van Nederland in deze categorie. Sinds vorig jaar wordt dit kampioenschap, na heel veel jaren in Waalwijk, gespeeld. Zes NOSBO spelers hadden zich voor het toernooi, via kwalificatie en vrijplaats, geplaatst. Op de eerste speeldag stonden 5 ronden op het programma waar Hannah er twee van won o.a. de partij tegen Lieke Koolaard (SC Ten Boer). Leuk om te zien dat de meiden via het schaken echte vriendinnen van elkaar zijn geworden! Op de tweede dag kwam er nog een punt bij. Met drie punten, en een gedeelde 14e plaats mag Hannah, op haar eerste NK, tevreden zijn. Maar er had meer ingezeten. In ronde zeven vergat ze een ongedekt stuk te slaan en in veel partijen werd veel te snel gespeeld, wat ook past bij haar leeftijd want ze kan volgend jaar nog een keer meedoen aan dit toernooi. Het mooie is dat we haar zien groeien in haar spel en dat deze NK ervaring haar zeker verder gaat helpen. Roelof Kroon, jeugdleider van SC Ten Boer was bij het NK aanwezig en schreef een mooi verslag over de NOSBO jeugd op de site van NOSBO en hun clubsite.

Uitslagen en de partijen zijn te vinden op de toernooi site.

Foto Roelof Kroon

Damwâld Grand - Prix Schaakwoude

Maar liefst 101 schakers deden zaterdag in gebouw It Skûlplak in het Friese Damwâld mee aan het GP Schaakwoude, een record aantal deelnemers voor een Grand - Prix op Friese bodem. Onder de deelnemers een flink aantal Paardensprongers. In de sterke A groep scoorde Carlijn met de een na laagste rating slecht 1 puntje. Haar broer Maurits had meer succes in de B groep. Met zes gewonnen partijen en een remise won Maurits de groep met overmacht. Deen werd op onderling resultaat met vier punten vierde. Hij verloor de partijen tegen twee tegenstanders met hetzelfde aantal punten. Ilya had in de laatste ronde kans op een podiumplaats maar verloor van Maurits. Mehran had zijn dag niet, hij werd laatste in de groep met 1 punt.

In groep C eindigden Ben en Ties buiten het podium. Ben werd met drie punten vijfde en Ties zesde met een half punt minder. In groep D scoorde Gideon 4.5 punten. Het onderling resultaat met Thijmen van Dellen was gelijk dus vluggeren. Gideon was de beste dus een mooie 1e plaats in de groep.

In groep E kwam Abe niet verder dan een vijfde plaats met drie punten. In de G groep eindelijk weer een beker voor Sven. Na wat toernooien zonder een podiumplaats was het vandaag wel raak. Met 5.5 punten uit zeven partijen werd Sven keurig tweede.

De meeste blije Paardenspronger vandaag was zonder twijfel Benthe. Zij heeft al een aantal toernooien gespeeld en scoorde iedere keer meer punten. Op haar eerste toernooien was ze al blij met een gewonnen partij, maar vandaag kon ze uit haar dak gaan, haar eerste beker! In groep K won ze vijf partijen en speelde een keer remise. Met 5.5 punten won ze de beker voor de tweede plaats, gefeliciteerd! In groep L won Azadeh twee partijen en scoorde ze een remise. Alle uitslagen zijn te vinden op de NOSBO site. Foto's zijn gemaakt door Sjoerd.

Hoogeveen Paasschaaktoernooi

Dagmar is normaal gesproken altijd van de partij op een Grand - Prix toernooi maar ze koos vandaag voor het Paasschaaktoernooi in Hoogeveen. En niet zonder succes want in de H groep won ze al haar partijen. De eerste plaats was goed voor een gevulde enveloppe, knap gedaan! Een verslag van dit toernooi is hier te vinden.

Op dit toernooi was er ook succes voor NOSBO jeugd voorzitter en vader van Imara, Martijn Hardeman. Ook hij werd eerste in de D groep. Beide foto's kreeg ik van hem doorgestuurd.


87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page