Prijsuitreiking Lichess Toernooi.

Zaterdag 13 juni 2020.

Vanmiddag zijn de bekers uitgereikt aan de winnaars van het Lichess Toernooi. Na de uitbraak van het Corona virus heeft Martijn Hardeman dit toernooi georganiseerd. Zeven ronden Zwitsers werden gespeeld in drie groepen met iedere week een nieuwe indeling.Drie Paardensprongers vielen in de prijzen: Mehran, Berend en Pieter. Ook gingen er twee bekers naar de schaakouders waaronder een voor Frans, vader van Pieter. Gelukkig, ondanks code geel als waarschuwing voor regen en onweer bleef het droog bij de speelplaats naast de Hunzeborgh. Onder de foto's een kort verslag van de finale in de groepen door Martijn Hardeman.

In groep C was het zeer spannend. Silke was geweldig op dreef en won de ene na de andere partij. Totdat ze Mehran trof in ronde 6. Hij versloeg haar en toen stonden plots Kim (moeder van Abe en Deen uit deze groep), Mehran en Silke bovenaan met nog slechts twee ronden te gaan. Silke en Mehran wisten ook de laatste twee ronden nog te winnen, maar Kim werd door haar jongste zoon Deen verslagen. Silke en Mehran dus bovenaan met 7 uit 8. Een rare situatie, want nu zouden de scores van de eerdere tegenstanders van hen bepalen wie groep C zou winnen. Gisteren werd duidelijk dat Silke dat werd. Met één weerstandspuntje meer liet ze Mehran achter zich. Een zeer knappe prestatie van Silke die nog altijd niet op een schaakclub zit. De schaakclubs staan voor je in de rij Silke, dus wie weet na de corona-tijd? Mehran speelde een zeer sterk toernooi en scoorde meer dan drie punten hoger dan verwacht mocht worden (W-We). Een prachtige 2e plaats voor hem! Schaakmoeder Kim had van te voren zeer bescheiden verwachtingen, maar blijkt gewoon prima te kunnen schaken en wordt keurig derde. Van haar gaan we vast meer horen! Kim was niet aanwezig vanmiddag maar de beker houdt ze tegoed.

Het was een zeer spannende strijd in groep B. Frans (vader van Pieter uit Groep A) begon het toernooi zeer goed en leek onbedreigd op weg naar de eindzege, toen hij in de voorlaatste ronde in een miniatuurpartij struikelde over Ronald. Maxim leek toen goede kansen op de eindoverwinning te hebben, maar in de laatste ronde werd ook hij pootje gelicht door Ronald. Berend bleef intussen gewoon punten scoren en kwam naast Frans op de gedeelde eerste plek te staan. Omdat Frans meer weerstandspunten heeft, wint Frans groep B. Een mooie prestatie! Is het je eerste schaakbeker, Frans? Berend heeft het afgelopen jaar veel online geschaakt en het lijkt erop dat dat hem veel sterker heeft gemaakt. Met de laagste rating van de groep wordt hij keurig tweede met een score die bijna 3 punten hoger ligt dan verwacht mocht worden (W-We). Ten slotte valt Maxim met een half weerstandspuntje voorsprong op Ronald toch ook nog in de prijzen: voor hem is de derde plaats! De beker is meegenomen door Sander Wage.

Hiddo wilde deze competitie gebruiken om weer eens tegen wat jeugdspelers te spelen. Daar is ook wel een beetje moed voor nodig, want de jeugd wordt sterker en sterker. Hiddo speelde tegen acht jeugdspelers en won acht keer. Daarmee werd hij zeer overtuigend eerste. Omdat hij ervoor koos om buiten mededinging mee te spelen, schuiven de prijzen een plekje door.

Dat betekent dat de beker voor de eerste plaats naar Josephine zal gaan die een geweldig toernooi speelde. Ze scoorde 3 (!) punten meer dan op grond van haar rating en tegenstanders verwacht mocht worden (W-We) en verloor alleen van Hiddo. Een prachtige prestatie, gefeliciteerd! De tweede plaats gaat naar Sander die vorig jaar de eerste Online Schaakcompetitie won en tweede werd in de Campingschaakcompetitie. En nu dus weer een ijzersterk toernooi speelde. Ook hij verloor alleen van Hiddo, maar had net één remise meer dan Josephine. Het brons gaat naar Pieter die geen enkele remise speelde, maar in de laatste twee ronden wist toe te slaan. Opvallend was verder de score van Fleur. Zij begon met de laagste rating, maar wist uiteindelijk ruim 2,5 punt meer te scoren dan verwacht mocht worden. Josephine was voor deze prijsuitreiking vanuit haar woonplaats Nijmegen naar Groningen gekomen, super! Gefeliciteerd allemaal met deze mooie prestaties!

Alle uitslagen en eindstanden zijn hier te vinden.

0 keer bekeken

Contact

Clubmiddag: vrijdagmiddag 16:15 - 17:30 

Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh

Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB, Groningen

Jeugdleider: Ronald van Nimwegen

Email: a.r.vannimwegen@hetnet.nl

Tel: 06-10039868 

KvK: 56506058

Iban: NL23 INGB 0000 708870

t.n.v. SC de Paardensprong 

Sponsoren

© Sc de Paardensprong

sklogo-matte.png